Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Proglašena elementarna nepogoda za Petrinju, H. Kostajnicu, Jasenovac...

U mjestima oko Siska uz Kupu i Odru ulažu se napori da se obrane od poplava
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
27.03.2018.
u 10:41

Na zahtjev čelnika tih općina i gradova stanje elementarne nepogode proglasio je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Proglašena je elementarna nepogoda poplave za područje Općina Lekenik i Jasenovac te gradova Petrinje i Hrvatske Kostajnice te elementarna nepogoda odron zemljišta za područje Grada Petrinje.



Na zahtjev čelnika tih općina i gradova stanje elementarne nepogode proglasio je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Uslijed obilnih padalina i topljena većih količina snijega u posljednje vrijeme došlo je do izlijevanja rijeke Kupe, Save, Une, Struga i Trebeža te retencije Mokro polje kao i voda iz oborinskih kanala i potoka, uslijed čega su poplavljena naselja Letovanić, Stari Brod, Žažina i Brkiševina na pdoručju Lekenika, naselja Jasenovac, Uštica, Trebež, Bukovica, Puska, Krapje, Drenov Bok, Višnjica, Tanac, Košutarica i Mlaka na jasenovačkom području te dijelovi  Petrinjei  Hrvatske Kostajnice.

U mjestima oko Siska uz Kupu i Odru ulažu se napori da se obrane od poplava
1/35

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije