Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Vodostaj svih rijeka u opadanju, ali prijete zaobalne vode

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
23.03.2018.
u 08:43

Pritisak vode na nasipe najizraženiji je u Košutarici i Uštici.

Vodostaji svih rijeka na sisačkom području u osjetnom su padu i opasnost od poplava je uglavnom prošla, a prema podacima Hrvatskih voda, Sava u Jasenovcu se nakon dužeg razdoblja spustila ispod povijesno najviše razine i u petak u 7 sati vodostaj je bio 905 centimetara.

Međutim, nasipi su raskvašeni, pa dežurne službe i nadalje nadziru stanje kako ne bi došlo do procjeđivanja. Pritisak vode na nasipe najizraženiji je u Košutarici i Uštici.

Na mnogim su područjima već ukinute i mjere obrana od poplava, ali nekim sisačkim prigradskim naseljima još uvijek prijete zaobalne vode iz Odranskog polja. Tako su u naselju Sela pod vodom odvojci Školske ulice, te Jazvenski put, a voda prijeti i Starom Pračnu.

Poplave na karlovačkom području:

U strahu od takvog scenarija, koji se ponavlja za svake poplave, mještani su sami poduzeli mjere obrane i podigli zemljane i nasipe od vreća oko svojih obiteljskih kuća.

1/35
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije