Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA

Produljenje embarga za zapošljavanje Hrvata po redovitom postupku

posao - burza rada - zapošljavanje - nezaposlenost
Sanjin Strukic/Pixsell
29.03.2018.
u 14:24

Neki mediji ocjenjuju da vlada o tom pitanju zadržava nešto manevarskog prostora jer parlament sve do izbora novog saziva zadržava svoje pune zakonodavne ovlasti.

O zakonu po kojemu bi tržište rada u Sloveniji za tražitelje posla iz Hrvatske ostalo zatvoreno još dvije godine slovenski će parlament odlučivati po redovitom, a ne skraćenom postupku, kako je predlagala vlada Mire Cerara, odlučeno je u četvrtak na kolegiju predsjednika parlamenta.

Protiv zaključka da se o "Prijedlogu zakona o promjeni Zakona o produljenju prijelaznog razdoblja na području slobodnog kretanja državljana Republike Hrvatske i njihovih obiteljskih članova" u parlamentu odlučuje po nešto skraćenom, ubrzanom postupku izjasnio se dio oporbenih zastupnika, predstavnika u kolegiju predsjednika parlamenta koji je odlučivao o dnevnom redu preostalog rada parlamenta do kraja mandata.

Oni su upozorili da o toj temi nije bilo šire političke rasprave i da je Gospodarska komora Slovenije izrazila kritike o smislu toga da Slovenija bude među rijetkim članicama EU-a koje će dodatne dvije godine držati zatvorenim svoje tržište rada za tražitelje posla iz susjedne članice te da bi taj potez mogao imati gospodarski negativne posljedice.

Simona Kustec Lipicer, predsjednica zastupničke skupine Stranke modernog centra (SMC), koju vodi premijer na odlasku Miro Cerar, rekla je da se slaže da zakon u parlamentu bude razmatran po redovnom postupku i da skraćeni postupak usvajanja "nije najoptimalniji" jer ta tema zaslužuje širu parlamentarnu raspravu.

"Dobili smo dopis Gospodarske komore i vrlo ozbiljno uzeli njihove kritike te ocjenjujem da je u svjetlu toga o sadržaju zakona potrebno govoriti malo šire", kazala je zastupnica iz premijerove stranke.

Neki mediji ocjenjuju da vlada o tom pitanju zadržava nešto manevarskog prostora jer parlament sve do izbora novog saziva zadržava svoje pune zakonodavne ovlasti.

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
17:39 29.03.2018.

Republika Slovenija nalazi se na neatraktivnoj parceli u podnožju Alpa i prostire se na jedva 20.000 km2 – usporedbe radi, tolika su bila u Hrvatskoj okupirana područja. Na karti Europe, Slovenija se nalazi između Austrije, Italije, Mađarske i Hrvatske, ali se ne može vidjeti golim okom. Za lijepog vremena Slovenija se može vidjeti tek na – karti Slovenije. Najviši vrh je Triglav, dok je najtuplji vrh – državni vrh. Klima je prosrpska, u sjeverozapadnom dijelu alpska, a u posljednjih 300 godina i antihrvatska.

NO
nogogaz
07:47 11.04.2018.

A lipa naša vrhunska je država u kojoj smo svi sretni i niko je ne napusta. Zivot u našij velikoj državi je privilege i to svi znaju i svi traže da bi se preselili i živili u nasoj balkanskoj civilizaciji! Samo naprid nasi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije