Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca ekstremisti

'Problem je što se mlade ne educira. Reći će da nešto mrze, a ne znaju zašto'

22.11.2023.
u 11:12

Mladi su socijalno isključeni i zato su pogodni za radikalizaciju ne samo preko interneta. Nitko ih ne uči da svijet nije crno-bijel, nemaju razvijeno kritičko mišljenje, žele da ih netko čuje i da nekome pripadaju pa postaju sudionici opasnih procesa koje ne razumiju

Komentara 3

JO
JovanC
12:45 22.11.2023.

Kod nas ne postoji desni ekstremizam jer da postoji ne bi se tako slobodno pljuvalo po svemu hrvatskome.

MO
modovisisajteMaraschino
11:18 22.11.2023.

Ne mrze oni zato što žele mrziti. Na taj način izražavaju bunt protiv ovog trulog sustava i politike koja ih prisiljava da izdaju i bježe iz ove zemlje. Jedino domoljublje koje je ostvarilo tisućljetni san neovisnosti i slobode Hrvatske jedino je čime se mogu poistovjetiti, ali i to im iskrivljavate upravo vi koji pljujete po svemu Hrvatskome. I naravno da onda postaju "mrzitelji" po vama.

EJ
ejStef
13:25 22.11.2023.

Pa eto, zašto je u Americi Wokeizam najzastupljeniji među mladom populacijom? Ili zelena religija u EU... Zašto kod nas Pernar ide u škole ili Tomašević stavlja šajkače sa zvijezdom na klince i s njima pjeva Po šumama i gorama?... Zato jer su mladi lakovjerni, imaju puno rupa u znanju, vide da se više postiže drekom, vrijeđanjem i nasiljem, nego argumentima i znanošću. U krajnjem slučaju, zašto bi mladi išli na teške STEM fakultete, kada mogu na društvene i rodne "znanosti", kada mogu urlanjem i valjanjem po cesti do fotelje i državnih financiranja... Ovo što danas imamo lijevo i "progresivno" vrlo je slično nacizmu ili komunizmu. U SAD-u imate čak i obavezne ideološke komesare u državnim tijelima, školama i velikim kompanijama, one diversity direktore. U EU imate cijeli birokratski paradržavni sektor izgrađen na zelenoj religiji, vrlo slično islamskom fundamentalizmu i vjerskoj policiji... Tako da rijetko tko mlad može ostati nepogođen tim ideološkim utjecajima i razvijati se normalno. S druge strane radi toga i jača desni spektar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije