Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe za pranje novca

Prnjata na sud doveli specijalci, presuda će mu biti idući tjedan

Stjepan Prnjat
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
31.08.2018.
u 19:03

Osim Stjepana Prnjata optužene su i njegova majka i supruga te sestre. Terete ih da su novcem od droge kupovali nekretnine

Pod jakim mjerama osiguranja, u koje je bio uključen i policijski helikopter, Stjepan Prnjat iz riječkog je pritvora doveden na zagrebački Županijski sud.

S obzirom na to da ga je iz Rijeke u Zagreb dopratila specijalna policija, a ne pravosudna kako je to uobičajeno, očito je da se Prnjata smatra opasnim pritvorenikom. To vjerojatno više ima veze s djelom za koje ga se sumnjiči nego s njegovim ponašanjem. Jer on je trenutačno pritvoren zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju 100 kilograma kokaina iz Južne Amerike. I dok za to djelo još nije ni optužen, u Zagrebu mu se na ponovljenom suđenju sudi zbog pranja novca.

Stjepan Prnjat
1/5

USKOK ga tereti da je od 2005. do 2007. novac zarađen na trgovini drogom, konkretnije kokainom, prao tako što ga je ulagao u nekretnine. Prema optužnici, riječ je o 3,6 milijuna kuna i 1,9 milijuna eura. Osim njega još su optužene njegova majka, supruga i sestre. Na prvom suđenju u Rijeci svi su bili oslobođeni optužbi, no presudu je ukinuo Vrhovni sud, a suđenje je premješteno u Zagreb. Prnjat i njegova obitelj niječu krivnju, a jučer su optužba i obrana iznijele završne riječi. Sajonara Čulina, zamjenica ravnateljice USKOK-a, smatra da je tijekom postupka dokazano to za što se Prnjata i ostale tereti. Kazala je da je Prnjat zbog droge osuđen u Italiji te je dodala da su i te presude dio dokaznog postupka.

– Na dan uhićenja on i njegova obitelj raspolagali su s oko 10 milijuna kuna, s time da su članovi obitelji tada bili nezaposleni i bez prihoda. Smatramo da je utvrđeno da su taj novac te veći dio svoje imovine zaradili preprodajom droge – kazala je tužiteljica.

Za razliku od nje, Prnjatov branitelj Ljubo Pavasović Visković smatra da pranje novca nije dokazano, pa je zatražio oslobađajuću presudu. I on se pozvao na talijanske presude, no istaknuo je da je talijanski sud kazao da se nije radilo o većim količinama droge.

– Istina je da je talijanski sud oduzeo neku imovinu mojem klijentu, no isto je tako istina da mu je dio te imovine vraćen. Vraćen mu je stan u Njemačkoj, nešto satova... Stoga je nekorektno tvrditi i iščitavati nešto što u talijanskoj presudi ne stoji – kazao je Pavasović Visković.

Objava nepravomoćne presude bit će 5. rujna.

Komentara 4

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:16 01.09.2018.

Čim vidiš koji odvjetnik ga brani, znaš čime se okrivljenik bavi

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
05:27 01.09.2018.

A da li su istrazeni sudski djelatnici u Rijeci koji su ga oslobodili kao nevinog? Vjerojatno nisu, jer vtana vrani ne kopa oci....strasno.

NO
nogogaz
17:59 01.11.2018.

Znaju u AHZu da je bolje da ne objasni javnosti ko sve je bia njegova musterija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije