Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLATFORMA UMIROVLJENICI ZAJEDNO

'Privlačenje pozornosti stranaka nije nikakva novost, ali ovo što je SDP objavio je nova dimenzija'

Zagreb: O SDP-ovim mjerama za dostojanstven život umirovljenika govorili  Grbin i  Grčić
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
11.09.2023.
u 12:34

Iz platforme Umirovljenici zajedno su poručili kako nisu reagirali odmah čim se pojavio uradak SDP-a misleći da se radi o nekom taktičkom potezu radi kratkotrajnog skretanja pozornosti

Platforma Umirovljenici zajedno osudila je ponedjeljak SDP-ovu promotivnu poruku umirovljenicima u kojoj se spominje "štrik oko vrata", ustvrdivši da je riječ o opasnom i neprihvatljivom potezu koji predstavlja novu dimenziju politike.

"Da su političke stranke spremne poduzeti doslovno sve kako bi privukle što više birača nije nikakva novost, no ono što je uradila stranka SDP sa svojom porukom umirovljenicima je potpuno nova dimenzija, za Platformu Umirovljenici zajedno, loše, opasno, neodgovorno ili još jednostavnije, potpuno neprihvatljivo", priopćila je umirovljenička platforma.

Dodali su da nisu reagirali odmah čim se pojavio uradak SDP-a misleći da se radi o nekom taktičkom potezu radi kratkotrajnog skretanja pozornosti, da će sigurno biti brzo povučen.

Foto: SDP/Facebook

"No, kako nije, čak ni uz simboličnu ispriku na jučerašnji Međunarodni dan prevencije suicida, činimo to sada", navela je platforma upitavši "je li moguće da kreatori poruke 'Bolje štrik oko vrata nego se mučiti' ne znaju da već godinama među počiniteljima suicida ima najviše osoba starijih od 65 godina, odnosno umirovljenika koji su već dugo najugroženija socijalna skupina u Hrvatskoj.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u subotu, vezano za objavu namijenjenu umirovljenicima da je Hrvatska zemlja u kojoj su starije osobe sklonije suicidu nego u drugim državama EU, i to zbog materijalnog statusa.

POVEZANI ČLANCI:

Napomenuo je da su u poruci prenijeli citat osobe koja se nalazi u takvoj životnoj situaciji. "Ako smo nekog povrijedili time, meni je doista žao, ali to ne znači da to nije činjenica i da se to oko nas ne događa, pa nećemo živjeti pod staklenim zvonom nego ćemo o tome govoriti i nećemo zabijati glavu u pijesak pred problemima koji u Hrvatskoj doista postoje, poručio je.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:08 11.09.2023.

Istinu ne prihvacaju oni povlasteni umirovljenici sa dobrim mirovinama. Njih nije briga za veliku vecinu koji imaju jako male mirovine. Za takve povlastene umirovljenike ovi sa sramotno malim mirovinama sami su si krivi .Zalosno.Izuzetno je dobro da SDP stalno donosisi misljenja gradana - jer gradani takvo svoje iskustvo i misljenje ne smiju napisati javno.

TA
takoje
14:01 11.09.2023.

to bi SDP uveliko olakšalo finacijsku situaciju, umirovljenicima "štrik oko vrata" , a onda vjerojatno i invalidima i bolesnima, državna blagajna samo za njih i njihove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije