Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA POLICIJE

Privedeno još 10 osoba zbog napada u Uzdolju, iz Šibenika su, Sinja i Splita

Uzdolje: U restoranu Petko napadnuti ljudi koji su gledali nogometnu utakmicu
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/10
05.09.2019.
u 16:21

Većina osumnjičenih su pripadnici neke navijačke skupine.

Dva tjedna nakon napada na goste koji su gledali utakmicu Crvene Zvezde u kafiću u Uzdolju kod Knina, policija je po svemu sudeći uhvatila sve napadače.

U zatvoru ili u istražnom pritvoru ih je sada ukupno 14, no neizvjesno je hoće li i svi u četvrtak privedeni u pritvoru i ostati.

Oni su, podsjetimo, 21.kolovoza maskirani fantomkama i naoružani palicama napali goste i pri tom ih psujući što gledaju Crvenu Zvezdu tukli, razbijali su inventar po kafiću i potom pobjegli s pet automobila. Od pet osoba koje su nakon iživljavanja i premlaćivanja gostiju  pred djecom i starcima, zatražili liječničku pomoć najteže je bio ozlijeđen 17-godišnjak. On je zbog udarca palicom u glavu zadobio osam šavova u glavu, a vrlo brzo u Uzdolje je stigao i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, te su uslijedile brojne osude napada. 

Vlasnik kafića Boris Petko je istakao uvjerenje da su u Uzdolju napadnuti i on i gosti jer su srpske nacionalnosti, a kada je prošlog tjedna uhićena prva skupina napadača motiv nacionalne netrpeljivosti kod napadača istakao je i načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić. Potvrđujući da za ovo kazneno djelo napadačima prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora iz šibenskog DORH-a su tada potvrdili i informaciju da su se tog 21.kolovoza navijači splitske navijačke skupine okupili baš kako bi napali goste kafića koji gledaju nogometnu utakmicu Crvene Zvezde. Nakon prošlotjednog uhićenja četiri osobe od 18 do 28 godina, su zadržane na zahtjev DORH-a zbog mogućnosti ponavljanja djela jer je riječ o prije osuđivanim nasilnicima s nogometnih stadiona. Policija je jučer izvijestila o uhićenju još deset osoba zbog maltretiranja gostiju kafića u Uzdolju.

– Tijekom daljnjeg kriminalističkog istraživanja policijskih službenika šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policije, na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju, danas 5. rujna u službene prostorije Policijske uprave šibensko-kninske je privedeno ukupno 10 osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s tada počinjenim kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenja tuđe stvari. Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o utvrđenom i poduzetom blagovremeno će biti obaviještena javnost – istakla je Marica Kosor glasnogovornica PU Šibensko-kninske potvrđujući da je najvećim dijelom riječ o navijačima. Sve ostalo nije htjela komentirati do završetka istrage.

Podsjetimo, za napad u Đevrskama kod Kistanja gdje se istu noć razbijalo po kafiću uz psovke, ali i uz vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, šibenska policija tvrdi da nije povezan s napadom u Uzdolju..

VIDEO Predsjednik SDSS-a posjetio Uzdolje kod Knina

Komentara 49

Avatar Vukomerec
Vukomerec
15:37 05.09.2019.

Policija je učinkovita u ovom slučaju? Ali u slučaju poljudske svastike i Lekićevih vijaka ništa?

DU
Deleted user
16:02 05.09.2019.

Hoće i oni dobit kaznu od 300 kuna? - kao onaj četnik iz Knina,što je prije koji dan( pijan) vrijeđao Hrvate u Posadarju? O tome pssst? Nece svoj na svoga.. U izvjestaju hrvatskih sigurnosnih sluzbi kao najveca prijatnja ustavno-pravno poretku RH izrijekom se navodi jacanje velikosrpskih i cetnickih ideja? Pitanje je tko truje drustvenu klimu u RH? I u cijem je interesu prikazati Hrvatsku kao "drzavu slucaj"?

DU
Deleted user
15:57 05.09.2019.

Večernjakovci jel vam drago?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije