Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SE SANKCIJE

Pristižu oštre reakcije na napad na volonterke Mosta: Oglasili se HDZ, Joško Klisović, Možemo...

Foto: Facebook screenshot
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.04.2021.
u 21:21

Očekujemo da policija brzo izvijesti javnost o svim detaljima ovog nasilnog incidenta. Volonterkama želimo brz fizički i psihički oporavak - navode iz Možemo

Današnji napad na volonterke Mosta na trgu bana Josipa Jelačića zgrozio je hrvatsku javnosti. Pristižu osude iz hrvatskog političkog života na taj čin, zajedno sa željama za što prije sankcioniranje počinitelja i brz oporavak ozlijeđenim volonterkama. 

Zagrebački HDZ i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović su najoštrije osudili današnji napad. 

"Za takav sramotni čin ne postoji nikakvo opravdanje. U demokratskom društvu politički neistomišljenici trebaju raspravljati argumentima i nadmetati se najboljim rješenjima za budućnost Zagreba. Borba protiv svih oblika nasilja i divljaštva te ovakvih izljeva bijesa i mržnje naš je zajednički prioritet", istaknuli su iz zagrebačkog HDZ-a.

Kandidat SDP-a Joško Klisović osudio je napad na volonterke Mosta i ustvrdio da vjeruje kako će počinitelj biti sankcioniran. 

- Duboko sam potresen današnjim događajem u kojem su fizički napadnute volonterke Mosta na Trgu bana Josipa Jelačića. Zabrinjavajuć je porast nasilja i govora mržnje te sve veća prisutnost netolerancije u društvu. Žene su prečesto posljednjih godina žrtve nasilja i potrebna im je veća zaštita. Grad Zagreb mora biti tolerantan, otvoren i prije svega siguran grad za sve svoje građane. Vjerujem da će počinitelj biti sankcioniran, a napadnutim volonterkama želim brz oporavak.

Stranka Možemo također je osudila nasilni čin. 

- Najoštrije osuđujemo nasilje nad volonterkama Mosta. Nasilju nema mjesta u političkim kampanjama, na ulicama niti u privatnim prostorima. Za nasilje nema opravdanja. Očekujemo da policija brzo izvijesti javnost o svim detaljima ovog nasilnog incidenta. Volonterkama želimo brz fizički i psihički oporavak - navode iz Možemo

Bivši zastupnik Mosta Marko Sladoljev poručio je pak preko Twittera Mosta kako su uz njih.

-  Marko Sladoljev o napadu na naše volonterke: Djevojke uz vas smo. Mlade cure koje su pretučene su u šoku, jedna je povučena za kosu, druga je dobila udarce šakom u glavu! Sutra će Mostovi štandovi biti najsigurniji u Zagrebu i Hrvatskoj! - stoji u tvitu. 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

AN
angeomihael
22:11 23.04.2021.

Razni Foliranti,RF.

BF
bf23
21:25 23.04.2021.

Urbana levica u vidu vječnih studenata uzaludnih smjerova sa filozofskog u naletu...

DU
Deleted user
22:58 23.04.2021.

Ne bih nikog optužio unaprijed, ali jamaćno je napadu kumovao netko od ovih što su najglasniji u osudi: od HDZ-a pa nalijevo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije