Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMLAĆIVANJE U ZADRU

Dječak (15) ima rupturu slezene, jedan od napadača navodno trenira boks

U Zadru brutalno pretučen maloljetnik
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
23.04.2021.
u 18:54

Četvoricu napadača, maloljetnika i mlađih punoljetnika, policija je privela

Nakon što su ga u Zadru jučer napala četiri mladića, osnovnoškolac (15) nalazi se u bolnici s teškim ozljedama. Situacija bi vjerojatno bila još i gora da nije naišao Zadranin koji je zaustavio napadače. 

- Vidio sam njih četvoricu kako trče za momkom. Zatrubio sam, jer sam baš automobilom prolazio tuda. Nastalo je komešanje, a onda su njih četvorica počela skakati po njemu. Ma on mi je djelovao kao da nema 40 kilograma. Opet sam zatrubio, ali nisu prestali. Pao mi je mrak na oči. Zaustavio sam automobil nasred ceste, vrata su mi ostala otvorena te izjurio psujući i vičući. Tad su se razbježali, a jedan je ostao ležati na tlu. Jadan dečko, bio je prestrašen kao vrapčić, a i ja sam bio potresen jer nisam mogao vjerovati što mi se pred očima događa, ispričao je za 24sata Zadranin koji je spasio mladića kojeg je jedan napadač tukao bokserom. 

- Nisam ja nikakav heroj, to bi učinio bilo tko na mojemu mjestu. Nakon mene stala je i jedna gospođa, također ostavivši auto nasred ceste, u želji da pomogne. Kasnije se skupilo još ljudi, ispričao je te opisao što se događalo do dolaska Hitne pomoći. 

- Ostao sam s dječakom do dolaska Hitne pomoći. Činilo mi se da je čekamo čitavu vječnost, ali iskreno ne znam jesu li došli za 10 ili 25 minuta, jer je meni svaka sekunda djelovala kao sat. Dječak se gubio, morao sam razgovarati s njim o glupostima da ne zaspe. Pitao sam ga u koju školu ide i umirao od straha jer se povremeno gubio. Bojao sam se da su mu napuknuti kralježnica, leđa, glava, užas! Potiljak mu je bio jako raskrvavljen. Pitao sam ga čime su ga to sredili, a on mi je rekao da su imali bokser. Bože, sačuvaj! Šokiralo me nasilje i nisam mogao vjerovati da je tako nešto moguće u našem gradu, pa dijete je to! Rekao mi je i da ga odavno maltretiraju. Rekao sam mu: ‘Nemoj se nikoga bojati’. Rekao mu svoje ime i prezime te neka me nazove ako bude trebalo. Stravično je sve to, prava katastrofa i ne mogu vjerovati. I ja sam bio mulac, ali ako bismo se potukli, bilo bi to jedan na jedan i ‘hvala, doviđenja’. Ma do tri ujutro nisam mogao zaspati od užasa..., rekao je. 

VIDEO Napad na maloljetnika u Zadru: Bokserom ga je udarao u glavu, zašto su ga krvnički pretukli?

Četvoricu napadača, maloljetnika i mlađih punoljetnika, policija je privela. Jedan od njih navodno trenira u lokalnom boksačkom klubu. Pretučeni mladić koji je prije tri dana napunio 15 godina teško je ozlijeđen. Kako 24sata doznaju, ima rupturu slezene.

- Sinoć nešto prije 21 sat primili smo dijete rođeno 2006. godine s teškim tjelesnim ozljedama. Težinu ozljeda smo utvrdili nakon opsežne dijagnostičke obrade, a prijeloma kostiju nema. Trenutačno se nalazi na odjelu kirurgije i stabilno je. Pri svijesti je, psihički je dobro, popričali smo, smirio se. Ima glavobolju i uvijek postoji opasnost da se nešto zakomplicira. Policija je već napravila prvi izvid, uskoro će i drugi, ali ostane li stabilno, mogao bi izaći iz bolnice za dva dana, rekao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru. Roditelji pretučenog mladića šokirani su cijelom situacijom. 

- Upravo smo došli iz bolnice, zabrinuti smo za sinovo zdravlje. Rane su svježe, ne možemo govoriti o tome i molimo vas za malo mira - rekli su.

Jedan od prvih ljudi na mjestu događaja bio je načelnik Prve policijske postaje u Zadru Elvis Perinčić. Javno je zahvalio građanima.

- Zahvalio bih građanima koji su reagirali i spriječili nastajanje težih posljedica ovoga događaja i nazvali policiju - rekao je Perinčić koji je ustvrdio kako bokser jednog od napadača nije pronađen. 

- Zasad nemamo saznanja o bokseru, ali kriminalističko istraživanje još traje, rekao je Perinčić.

Na društvenoj mreži TikTok kruže barem dvije snimke napada - jedna snimljena jučer te jedna od prije nekoliko mjeseci. Dječaka su i tada maltretirali isti nasilnici. Do sukoba je navodno došlo zbog djevojke, a strah je kod pretučenog mladića bio tako jak, da se pomokrio čim je vidio da je poznati mu nasilnik krenuo prema njemu.

Poznavatelji boksa ustvrdili su kako su udarca napadača bili točni te kako se po pokretu povlačenja ruke nakon udarca vidi da je trenirani boksač. Ravnateljica dječakove osnovne škole rekla je kako nije znala da je 15-godišnjak žrtva maltretiranja. 

- Mi u školi imamo nultu stopu tolerancije na nasilje i u školi je bilo sve u redu. Dječak je u razrednom odjeljenju koje je jedan od najboljih razreda osmaša ikad. Baš po ničemu nismo mogli primijetiti da je maltretiran i da se nešto s njim događa, a sam nije nikad zatražio pomoć. Došao nam je u školu u sedmom razredu i evo cijelo se jutro pitamo, analiziramo i kopamo po sjećanjima je li se dogodilo išta što bi moglo upućivati na ovo, ali nismo našli. Riječ je o tanašnom dječaku sitnije građe, koji ni s kim nije bio u sukobu i nije se ni po čemu isticao, samozatajan je, ali potpuno uklopljen u cjelinu razreda. Osrednji je po ocjenama, ali vjerujem da on može i puno bolje po kapacitetu koji ima, no to su godine kad djeci ocjene variraju, rekla je ravnateljica.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
20:05 23.04.2021.

Kakvi su to treneri boksa u Zadru? Kakav je to sportski klub koji školuje takve ulične razbojnike? Svakako se treba sazvati upravu a zatim skupštinu kluba i raspraviti o tome što to oni rade, čime se bave i kako odgajaju "sportaše" da na ulici napadaju djecu iz osnovne škole. Dovesti i nekoga iz policije da im održi predavanje i staviti pod određeni policijski i socijalni n adzor, a ako ima još prijestupnika iz tog kluba koje su tako odgojili, klub treba rasformirati a upravi doživotno zabraniti bilo kakav rad u sportu. .

Avatar lasta mala
lasta mala
19:20 23.04.2021.

Zar ništa nismo naučili nakon Luke Ritza!?!

SA
sargu123
19:46 23.04.2021.

E sad nek se sud pokaže. Ili će opet škrtariti sa godinama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije