Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Pripremite se: Stižu paklene vrućine, izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku

Vrućina
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/2
30.07.2018.
u 22:38

Najopasnije vrijeme bit će u riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji, za koje je na snazi narančasti meteoalarm zbog maksimalnih temperatura do 33, odnosno 34 °C.

U utorak nas očekuje pretežno sunčano i vruće, a uz dnevni razvoj oblaka pljuskova praćenih grmljavinom bit će ponajprije u Slavoniji i Baranji.

DHMZ javlja kako će vjetar biti većinom slab, poslijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će nakon umjerene bure i sjeverca poslijepodne zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 25.

Najviša dnevna između 31 i 36 °C.

Foto: DHMZ/Screenshot

Meteoalarm za utorak je izdao upozorenja za osam od deset regija zbog toplinskog vala. 

Foto: Meteoalarm

Za regije Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina izdana su žuta upozorenja. Osijek očekuje vruće i sparno vrijeme s maksimalnim temperaturama do 32 °C.

Za regije Zagreb, Karlovac, Gospić i Knin žuti meteoalarm na snazi je zbog toplinskog vala te se najavljuje da će se temperature kretati od 31 do 34 °C.

Najopasnije vrijeme bit će u riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji, za koje je na snazi narančasti meteoalarm zbog maksimalnih temperatura do 33, odnosno 34 °C.

DHMZ je također izdao narančasta upozorenja za riječku, splitsku i dubrovačku regiju

Foto: DHMZ/Screenshot

 Žuto upozorenje označava da je opasnost od toplinskog vala umjerena, dok je pod narančastim upozorenjem velika.

>>Pogledajte što o vremenu kaže poznati prognostičar Nikola Vikić Topić

 

 

 

 

Komentara 20

TH
than
23:57 30.07.2018.

Lijepo da ste me obavijestili da će sutra (u sred ljeta) biti oko 35. Zahvaljujem. A ja narezao jučer drva da malo ugrijem, ako zahladi.

DU
Deleted user
22:58 30.07.2018.

Paklene vrućine?pa kad u ljeto nije bio 33,34 stupnja C.

NA
narcis660
23:33 30.07.2018.

Nekužim al stvarno čemu tolika halabuka i plašenje naroda ?Pa i do sada su znala biti vruća ljeta praćena visokim temperaturama i nikom ništa.Prođe kao i sve ali nije bilo ovoliko medija novina i ostalih gluposti .Dno dna ....Pretjerujete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije