Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puklo kormilo

Pripreme za odsukavanje teretnog broda nasukanog na Dunavu

nasukan brod, brod Aleksandar
Davor Javorović/Pixsell
18.02.2012.
u 12:10

Do sada je bilo nekoliko bezuspješnih pokušaja odsukavanja jer je brod napuknuo što su potvrdila i trojica članova posade koji su evakuiranih iz nasukanog broda gdje su proveli šest dana.

VUKOVAR - Pod nadzorom inspektora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Vukovar, Josipa Mravunca, obavljaju se pripreme za početak odsukavanja teretnog brogda "Aleksandar" koji je početkom veljače promašio za 150 metara plovni put i nasukao se na Dunavu kod Vukovara.

"Aleksandar" je u vlasništvu slovenskog brodara, a plovi pod hrvatskom zastavom. Kada se nasukao, prevozio je 2 tisuće tona kukuruza iz Apatina u Pančevo.

Do sada je bilo nekoliko bezuspješnih pokušaja odsukavanja jer je brod napuknuo što su potvrdila i trojica članova posade koji su evakuiranih iz nasukanog broda gdje su proveli šest dana. Riječnim vlastima su izjavili kako je puklo kormilo i zbog toga nisu mogli upravljati brodom već su skrenuli s uobičajene rute i nasukali se. Kažu kako je nekoliko brodova pod stranim zastavama prošlo kraj njihovog broda, ali nitko nije htio pomoći.

- Razbijamo led oko broda kako bi mogle prići crpke i brodovi u koje ćemo iskrcati teret da bi olakšali brod i tek tada je moguće odsukavanje. Sada je teško reći kakda će početi odsukavanje, danas sigurno ne, ali vjerojatno narednih dana kaad obavimo sve potrebne pripreme. Dobre pripreme koje su neophodne za ovu operaciju, zahtjeva i dosta vremena - kaže inspektor Mravunac.

Komentara 1

MY
mysel
15:39 18.02.2012.

trava je zelena nebo plavo brod se nasukao bez zrtava hvala bogu i sto da komentiramo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije