Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDUĆA DVA TJEDNA

Primorsko-goranska ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Youtube screenshot
09.04.2021.
u 12:12

U petak su u županiji potvrđena 382 nova slučaja, gdje je otprilike svaka treća testirana osoba pozitivna

Nakon što je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije predložio stroge epidemiološke mjere, te su mjere i potvđene pa županija od 12. travnja do 26. travnja ide u strogo zatvaranje.

Šef županijskog stožera Mladen Šćulac objavio je danas kako se zabranjuju sva okupljanja te se zatvaraju sve trgovine koje prodaju odjeću i obuću. Rad drugih trgovina bit će ograničen na radno vrijeme od 6 do 19 sati, gdje će maksimalan broj kupaca biti 10 ljudi na 100 kvadrata.

Terase ugostiteljskiih objekata, casina, automat klubovi te uplatna mjesta za igre na sreću također se zatvaraju, a oni objekti koji prodaju hranu i piće mogu prodavati proizvode na ulaznim vratima ili putem dostave.

Od ugostiteljskih objekata jedino će moći raditi objekti u hotelima i kampovima, koji će moći raditi za svoje goste u unutarnjim i vanjskim prostorima.

Posjete u domovima za starije i nemoćne također se zabranjuju, a škole prelaze na online nastavu. Nastavu će u fizičkom obliku imati jedino one od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kojima je osnivač grad Rijeka.

U petak su u županiji potvrđena 382 nova slučaja, gdje je otprilike svaka treća testirana osoba pozitivna (32 posto). U KBC-u Rijeka u zadnja 24 sata preminulo je čak sedam osoba zaraženih koronavirusom, a 21 jedna osoba je na respiratoru.

Komentara 5

Avatar EtTore
EtTore
19:30 09.04.2021.

Kad pocinje sezona? Hahahahahahahahahhahahahaahhahahaahaha...biti ce bolja od prosle! Dolazi Nam 39 000 001 turista!

DU
Deleted user
19:14 09.04.2021.

S obzirom da je odluku o zatvaranju terasa kafića donio stožer PGŽ baš me zanima hoće li ovoga puta vlasnik Tri majmuna proglasiti članove i simpatizere SDP-a nepoželjnima u svom kafiću. Bilo bi to fer i korektno.

RO
roland
16:28 09.04.2021.

Nema problema! Sad će Fiumani krenuti put Istre i epidemija će se proširiti u Istri! Toliko je izvjesno da će u Istri biti porast broja zaraženih jer će agroturizmi biti otvoreni da samo treba čekati početak svibnja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije