Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO POLUGODIŠTE

Nakon Primorsko-goranske, još jedna županija odlučila se za online nastavu

Rijeka: Konferencija župana Zlatka Komadine i pročelnice za odgoj i obrazovanje Edite Stilin
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
Autori: Ivica Beti, Hina
11.01.2021.
u 13:32

Učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola polugodište će započeti online nastavom.

Nastava u školama u Primorsko-goranskoj županiji nastavit će se online  u početku sljedećeg polugodišta, osim za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola koji će 18. siječnja krenuti na nastavu u škole

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je kako je u dogovoru s ravnateljima škola odlučeno da će u početku drugog polugodišta nove školske godine, koje počinje 18. siječnja,  učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola doći na nastavu u škole.

Učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola polugodište će započeti online nastavom.

Stilin je napomenula da epidemiološke mjere na nacionalnoj razini vrijede do 31. siječnja, pa je u razgovoru s epidemiolozima i ravnateljima zaključeno da bi drugo polugodište na području županije bilo dobro početi stupnjevito.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio je da bi se već i sada, s obzirom na organizaciju u školama i volju nastavnika, moglo nastaviti s nastavom u školi i za stariju djecu.

No, istaknuo je, neke stvari poput dolaska i odlaska iz škole, prijevoz, okupljanja oko škole i slično još treba urediti, pa nastavu treba uvoditi stupnjevito.

Mićović je apelirao na roditelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, promatraju stanje svoje djece te da djeca kod dolaska u školu poštuju sve mjere.

Stožer Varaždinske županije preporučuje on-line nastavu do kraja mjeseca

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je devet posto, a u svim testiranim uzorcima tri posto. 

Na svojoj današnjoj sjednici Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je zaključak kojim se daje preporuka osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova na području Varaždinske županije da organiziraju nastavu za daljinu od petog do osmog razreda osnovnih škola te za sve razrede srednjih škola do 31. siječnja.

Visokim učilištima na području Varaždinske županije preporučeno je da nastavu organiziraju prvenstveno na daljinu, uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave do kraja mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije