Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Primili ste ovu poruku? Policija upozorava da je riječ o prijevari

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/MUP
1/3
08.04.2020.
u 12:35

Koristeći trenutnu situaciju nastalu epidemijom koronavirusa COVID-19, građane pokušavaju zaplašiti ili privući lažnim izjavama kako bi od njih prikupili osobne podatke ili ih naveli da izvrše uplate na inozemne bankovne račune ili novčanike kriptovaluta, stoji u priopćenju.

Služba kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije upozorava javnost na pojavu lažnih poruka elektroničke pošte s naslovom Mup Sharepoint Files. Policiji su informacije o ovim porukama javili zabrinuti građani koji su takve poruke dobili na svoje mobilne uređaje i adrese elektroničke pošte. Policija upozorava da se radi o prijevari.

- Utvrđeno je da se radi o pokušajima internetskih prijevara tzv. „vishing“ i „phishing“ uslijed kojih se počinitelji lažno predstavljaju u ime tvrtki ili drugih osoba. Koristeći trenutnu situaciju nastalu epidemijom koronavirusa COVID-19, građane pokušavaju zaplašiti ili privući lažnim izjavama kako bi od njih prikupili osobne podatke ili ih naveli da izvrše uplate na inozemne bankovne račune ili novčanike kriptovaluta.

Posebno naglašavamo da su se pojavile lažne poruke elektroničke pošte u ime MUP-a RH s naslovom Mup Sharepoint Files koje sadrže maliciozne poveznice dok izgled navedene lažne poruke možete vidjeti u nastavku.

Molimo građane da na navedene poruke ne odgovaraju te da se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva ne javljaju - stoji u priopćenju policije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar PatriciaLP90
PatriciaLP90
15:54 08.04.2020.

Sarah, 32. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije