Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica invazije na Irak

Prije točno 20 godina Amerikanci su otvorili Pandorinu kutiju

20.03.2023.
u 11:47

Bez prethodne suglasnosti Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda američke i britanske snage pokrenule su sveobuhvatni napad na Irak, a predsjednik Bush u televizijskom obraćanju tvrdio je da je počela misija "razoružanja Iraka". Naime, Amerikanci su kao povod za invaziju iskoristili lažne obavještajne podatke o postojanju oružja za masovno uništenje u Iraku i vezama iračkog diktatora Saddama Husseina s 11. rujna.

Komentara 19

AS
astrazeneca
12:04 20.03.2023.

kakvo oružje za masovno uništenje.ušli su u irak radi nafte i stvaranja saveza protiv irana.za iračkog šefa države doveli su šijita koji je bio u egzilu u americi...vrlo brzo su iračani došli do pameti i spoznali da ,,osloboditelji,, gledaju samoo profite svojih kompanija.onda je amerika počela paktirat s kriminalcima i tu je sve vrag odnio....raspo se je sustav sigurnosti- i ne raspo se kad su otpušteni svi koji nisu bili lojalni americi a an njihova mejsta postavljeni kriminalci...to su govorili u bagdadu da je za vrijeme sadama bila diktatura ali si u sred dana mogao ostavit auto upaljen na ulici.kad je došla amerika nisi više smio ostavit biciklo na ulici.uz to su ukinuti brojni socijalni programi,jeftinim uvozom uništena je i domaća privreda.

Avatar papigagolog
papigagolog
12:28 20.03.2023.

Da, dobro se toga sjećamo. I, sankcija prema USA, suspenzije njihovih sportaša. A Barack Obama je dobio Nobela za mir.

TE
Teig1
12:33 20.03.2023.

Taj čin humane demokratizacije sa milijon nedužnih ubijenih civila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije