Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI DO DEPONIJA

Disk vrijedan 1,75 milijardi funti slučajno završio u smeću: Očajan Britanac traži pristup smetlištu

Kriptovaluta Bitcoin
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
16.03.2024.
u 18:12

Ta cijela situacija se dogodila još prije deset godina, no James se sjeća i dan danas te večeri kada je imao osjećaj da se nešto loše dogodilo

Investitor u kriptovalute koji je slučajno bacio hard drive na kojem je bilo bogatstvo Bitcoina sada vodi pravnu bitku kako bi povratio svoj novac. On je, naime, prije 10-ak godina zbog nesporazuma u smeće bacio hard drive na kojem se nalazio pristup njegovim sredstvima kriptovaluta koja su danas vrijedna oko 525 milijuna funti, no i danas ne odustaje od svoje bitke. 

James Howells (38) iz Ujedinjenog Kraljevstva trenutno je pokrenuo pravne postupke kako bi mu se omogućio pristup gradskom deponiju na kojem se, on vjeruje, nalazi sporni disk. S obzirom da je vrijednost njegovih 8.000 jedinica porasla za 40 posto samo prošlog mjeseca, za pretragu deponija ima dobar razlog.

- Neki stručnjaci misle da bi njihova cijena do kraja godine mogla ići i do 1.75 milijardi funti. Vijeće bi možda bilo sretno da ostavim to na deponiju, ali ja to neću učiniti. Žele da odem i ostavim cijelu stvar, ali kako bi itko mogao napraviti? Zašto bih ja trebao odustati? Samo želim priliku da vratim svoje vlasništvo - objasnio je, prenosi Daily Mail

James je ispričao kako su u uredu bila dva hard drivea koja su bila identična, a on je slučajno bacio ovaj na kojem su se nalazili podaci za kriptovalute. Ta cijela situacija se dogodila još prije deset godina, no James se sjeća i dan danas te večeri kada je imao osjećaj da se nešto loše dogodilo.

- Zadnju pomisao prije spavanja koju sam imao je da provjerim jesam li bacio točan hard drive. Onda sam zaspao i nisam nikada provjerio jer je iduće jutro moja bivša djevojka bacila smeće prije mene. Htjela mi je napraviti uslugu - dodao je. Kada je on naknadno provjerio, shvatio je što se dogodilo, a otad pokušava doći do tog hard drivea. 

POVEZANI ČLANCI:

- To je kao da slučajno bacite svoju nogometnu loptu u susjedovo dvorište. Još uvijek je vaša lopta. Pričao sam i sa stručnjacima koji su radili u NASA-i. Oni su mogli izvući podatke iz letjelice koja je eksplodirala tako da mislim da ni ovo ne bi trebao biti problem - dodao je. 

>> FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

Kriptovaluta Bitcoin
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria4
18:58 16.03.2024.

Istini za volju vjetojatno malo mulja jer kad je skupio 5000 bitcoina isti je vjerojatno vrijedio vrlo malo do ništa. Teško da bi tako nemaran bio da je puno platio.Inače bi digao frku odmah drugi dan. No vjerojatno nije mario jet tada je bitcoin vrijedio par centi. Tek kasnije kad je bitcoin počeo naglo rasti on se naknadno sjetio diska. I sada će si uništiti život zbog pohlepe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije