Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća kriptoprijevara

Trojac koji je uzeo čak 18,5 milijuna eura od 700 ulagača pušten na slobodu

Rijeka: Privođenje osumnjičenih za kripto prevaru
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/20
16.02.2024.
u 11:07

Luka Burazer, Eugen Travalja i Vedrana Gološin u zatvoru su bili od 15. studenog lani kada su uhićeni u Rijeci nakon pola godine skrivanja od ulagača i policije

Trojac iz tvrtke Bitlucky iz Rijeke koji je osumnjičen za prijevaru s kriptovalutama tešku čak 18,5 milijuna eura, navodno je pušten iz riječkog zatvora u kojem su bili od 15. studenog prošle godine, doznaju iz Novog lista. Informaciju smo provjerili u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je provodilo istragu, no dok čekamo odgovor iz ovakvog razvoja situacije možemo zaključiti da bi se optužena trojka u pravosudnom postupku koji će uslijediti, zapravo trebala braniti sa slobode. 

Kako smo pisali po otkriću afere, u studenom su u svojim kućama, nakon gotovo pola godine skrivanja od javnosti i policije, uhićeni Luka Burazer i Eugen Travalja, vlasnici tvrtke BitLucky iz Kostrene koji su bez novaca i zarade ostavili na stotine ulagača, njih je čak 700 podnijelo prijevare zbog prijevare, koji su im u kriptovalutama povjerili iznose u vrijednosti i do nekoliko desetaka tisuća eura.

Da su ostali bez novca doznali su kada im dvojac poslao mailove, te na stranici tvrtke objavio da su, zbog loš procjene kod nekih ulaganja, izgubili novac i tvrtku doveli u stanje krize, na što su ih ulagači potražili kako bi doznali o čemu se radi, a dvojac im nije odgovarao na pozive, upite, mailove. Među uhićenima je i Vedrana Gološin, tajnica koja je s njima radila u tvrtki, te je sudjelovala u prijevari. 

GALERIJA Rijeka: Privođenje osumnjičenih za kripto prijevaru

Rijeka: Privođenje osumnjičenih za kripto prevaru
1/20

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci protiv trojca je pokrenulo postupaj, a što je istraga pokazala, trebali bismo doznati po njihovom očitovanju o slučaju. 

Pa, iako se po otkivanju ove afere naveliko u medijima pisalo i pričalo o rizicima koje donose ulaganja u kriptovalute, te povjeravanje i trgovanje novcem na taj način kroz sumnjive tvrtke i poslovne ponude i danas često u izvještajima policijskih uprava diljem Hrvatske možete pronaći vijesti da su neki novi prevaranti ponovno uspjeli i da istražuju nove slučajeva prijevara vezanim za kripto ulaganja. 

VIDEO Hrvati opet ispali naivni: Dvaput zaredom nasjeli na istu 'nagradnu igru'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije