Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESB upozorava:

'Šteta od pada cijene bitcoina bit će golema'

24.02.2024.
u 08:11

Europska središnja banka smatra da je slijevanje novca prema vodećoj kriptovaluti "štetan i opasan balon" te su glavni direktor ECB-a za tržišnu infrastrukturu i plaćanja Ulrich Bindseil i njegov savjetnik Jürgen Schaaf američko odobrenje za trgovanje bitcoinom nazvali "novim ruhom golog cara".

Komentara 16

VO
voge
09:29 24.02.2024.

Samo plaćajte državi poreze i hranite monstruma ! A odakle novac političarima kojeg dijele šakom i kapom prijateljima i podobnim strukturama društva? Kreiraju ga deficitom proračuna, isto kao i komercijalne banke kada odobre kredit, isto kao i centralne banke kada kreiraju rezerve centralnih banaka jednostavnim pokretom tipke ENTER. Jednom rječju prave novac iz ničega i onda još naivnoj raji prodaju ideju da su porezi nužni. AAAAhhh ne mogu dalje... Ogromna je moć onog koji izdaje novac, zato se mogu i forsirati istospolni brakovi ii zajednice, zelene energije, depopulaciju društva (slobodno nadopuni niz ...). Zašto banke odbijaju financirati projekte koje se bave fosilnim gorivima? Istina je da porezi u takvom sustavu nisu uopće potrebni, jer gospoda bankari i političari jednostavno isprintaju novac prema potrebi. Porezi ovdje samo služe da ublaže inflatorne efekte, a sad je duh izišao iz boce. Sretno vam bilo sa novim porezima! Samo hranite monstruma.

Avatar Crni labud
Crni labud
08:56 24.02.2024.

Čak i ako bude, a neće, šteta od pada cijene bitcoina neće dostići onu štetu koju je načinila globalna inflacija. A nju su pokrenule upravo štetočine iz centralnih banaka koje su i same izravno u sukobu interesa kad govore o kriptovalutama.

AC
acer7
09:08 24.02.2024.

Uvijek morate suprotno od onog što vam takve institucije savjetuju. ovo znači da se će možda probati rušiti bitcoin ali nemaju šanse, a to znači da će vrijednost jako porasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije