Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenski HSP:

"Prihvaćanjem zakona legalizirat će se srpska paradržava u RH"

Konferencija HSP-a u Šibeniku (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
02.06.2011.
u 14:18

– Svjesni smo da je ovo rezultat dogovora između HDZ-a i SDSS-a što bi imalo povijesne posljedice za Hrvatsku – ističe Ivica Ledenko

– Kroz prijedlog zakona o registru vijeća nacionalnih manjina pokušava se osigurati pravna osobnost Zajednice vijeća općina sa srpskom nacionalnom većinom što je zapravo inzistiranje na pravnom modelu kojim će se legalizirati stvaranje srpske paradržave u Hrvatskoj. Prihvaćanje ovog zakona vodi u prvoj fazi stvaranju političke autonomije za Srbe u Hrvatskoj pa do postavljanja zahtjeva za odcjepljenje u drugoj fazi! – kazao je danas u Šibeniku Ivica Ledenko, predsjednik šibensko-kninskog HSP-a.

IZ HSP-a kažu kako upozoravaju hrvatsku javnost da prihvaćanje takvog zakona u Hrvatskom saboru vodi u scenarij kakav je u Hrvatskoj primijenjen početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, s ratom kao posljedicom.

– Podsjećamo da na ovakve zahtjeve Hrvatska nije pristajala ni kada nije bila međunarodno priznata država, kada nije imala vojsku ni druge instrumente samostalne države. Opasnost je veća i zbog novog srpskog Memoranduma, koji se počeo primjenjivati, a kojem će upravo pravna osobnost Zajednice vijeća općina sa srpskom većinom u Hrvatskoj biti uporište. Svjesni smo da je ovo rezultat dogovora između HDZ-a i SDSS-a kao koalicijskih partnera, zbog čega bi u Saboru i mogao proći, što bi imalo povijesne posljedice za Hrvatsku – rekao je Ledenko.

Po njemu, riječ je o prvorazrednom političkom problemu RH, a sporan je članak 3. iz prijedloga spomenutog prijedloga zakona koji inače nije prihvaćen za prošlogodišnjih izmjena Ustava RH.

Komentara 20

OB
-obrisani-
14:50 02.06.2011.

Bla..bla..blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Sto ce se legalizirat??

DU
Deleted user
15:02 02.06.2011.

buba mara gdje ti zivis? zakon o registru vijeća nacionalnih manjina vuce se vec od prosle godine...ajde citaj malo dok ne shvatis

DO
dobritza
09:25 03.06.2011.

kako su dosadni. ti veliki hrvati bez srba bi bili niko i nista. dosta mi je tih naci-klaunova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije