Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dok ih je ministar tražio u Njemačkoj

Pretučeni njemački turisti tri dana sucima morali dokazivati da su žrtve

Damir Bajs
Boris Ščitar
Autori: sv, ić/VLM
19.09.2009.
u 18:51

Bajsovu ispriku shvatili su dobronamjerno, ali čudili su se da nitko iz ministarstva nije uspio doći do njih, kaže odvjetnica

Obitelj Schmitt, koja je u srijedu pretučena šipkom na šetnici u Brelima, nije u četvrtak otputovala u Njemačku, već je protiv svoje volje zadržana do subote jer je na makarskom Prekršajnom sudu vođen sudski postupak. Otišli su tek kad su dokazali da su žrtve.

Lothara i Renate sa sinovima, koji već 30 godina ljetuju u Brelima, napala je skupina mještana nakon što je Renate Mladenu Šošiću (46) rekla da je vožnja šetnicom zabranjena. Šošić, koji je zadržan u pritvoru, i njegov sin Augustin (19) kazneno su prijavljeni za nasilje.

Odvjetnica pretučenih Sunčica Višević kaže da je sve ispalo nespretno: – Zbog straha, jer ostali napadači nisu privedeni, premjestili su se u hotel u Splitu. Bili su zgroženi. Dobili su batine, a morali su to i dokazivati, jer su Šošići tvrdili kako su oni njih napali! Bilo je “izjava protiv izjave” sve dok u subotu nisu saslušani i svjedoci. Zašto se sve to oduljilo, ne znam, ali po svemu sudeći nije im bilo osigurano adekvatno prevođenje – objašnjava odvjetnica.

U četvrtak se ministar Damir Bajs Schmittovima javno ispričao. A oni su sve vrijeme (protiv svoje volje!) bili u Hrvatskoj. – Učinilo im se nespretnim i nepromišljenim da im ministar nudi besplatno ljetovanje za iduću godinu, a njima se ovdje sudi.

Shvatili su to kao dobru namjeru, ali čudili su se da nitko iz ministarstva nije uspio doći do njih, nego se tek tako istrčalo s ponudom – kaže odvjetnica. Breljanska turistička zajednica platila je odvjetnicu i trošak “prisilnog” boravka, što je ipak poboljšalo sliku o Hrvatskoj. Danas je na obradi zbog napada bio i Vicko Šošić (19), Augustinov brat blizanac.

Kad je prije dvije godine Vicko zatečen u neregistriranom autu i bez vozačke, razbješnjeli tata prijetio je policajcu da će ga ubiti, udariti, iseliti iz Makarske lupajući po policijskom vozilu. I tada je kazneno prijavljen.

Ključne riječi

Komentara 18

BK
bik_koji_sjedi
20:29 19.09.2009.

Ministar je odlično reagirao i spriječio još veću bruku... Možda i nije sve bilo kako Nijemci pričaju, ali i njihova verzija u stranim novinama može biti velika antireklama

RO
romictea
01:52 20.09.2009.

FUJ HDZ FUJ

SP
Stojan Protić
19:01 19.09.2009.

daj molim te kaj nama rade vani a cijela buka radi par šaka. ovakvi slučajevi neće ugroziti pozitivnu bilancu turističke sezone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije