Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U PULI Marija Malić još je u šoku zbog eksplozije

Prestravljeni stanari gazili su po meni

Zgrada u kojoj se dogodila tragedija
Foto: Duško Marušić
21.09.2007.
u 20:33

Kao uzrok požara u Kandlerovoj ulici u Puli u noći na četvrtak definitivno je isključena eksplozivna naprava na motoru, no pravi uzrok tek će se utvrditi, izvijestila je policija. Izvjesnim se čini da je vatra podmetnuta iako mjerodavni ne mogu ukloniti mogućnost mehaničkog kvara.

Stručnjaci Centra za vještačenje izuzete tragove poslali su na obradu u Zagreb, a na policiju su tijekom jučerašnjeg dana susjedi i svjedoci dovođeni na obavijesni razgovor.

Četvero teško
Od četvero teško ozlijeđenih, tri su žene i dalje u životnoj opasnosti. Liječnici riječkog KBC-a još se bore za njihov život. Dežurni liječnik dr. Bukal jučer nam je potvrdio da je muškarac s opeklinama, koji je popodne prevezen iz pulske u riječku bolnicu, u teškom stanju, ali zasad izvan životne opasnosti.

Lakše ozlijeđena Marija Malić, koja je nakon tragedije u Kandlerovoj ulici broj 19 s Aljošom Rumcem odmah i puštena na kućnu njegu iz Opće bolnice Pula, i jučer je još bila u  šoku.

Bježite, kuća gori!
Još ne mogu doći k sebi, ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Išli smo spavati kad nas  je probudila detonacija. Kad sam čula još jednu, probudila sam sina Gorana i izašli smo iz stana. Stubište je već bilo puno ljudi koji su vikali: Bježite, kuća gori! Sin me gurao prema stubištu, ali sam pala, a preko mene su gazili prestravljeni stanari.

Dizao se gusti dim a vatra jačala. Više nisam ništa vidjela pa sam nekako dopuzala natrag do stana. Tu sam čekala pomoć. Samo me Bog spasio  kroza suze priča Marija Malić i ne može vjerovati da se takva tragedija dogodila njezinim susjedima.


Presađivanje kože

Svih četvero teško ozlijeđenih operirano je kako bi se olakšao pritisak na udovima zbog oticanja i omogućila cirkulacija, a tri životno ugrožene pacijentice priključene su na uređaje za disanje. U najtežem je stanju Ana Bradvica (72), kojoj je opečeno više od 80 posto tijela, no teško su i Silvija Paulini (18) i Suzana Bajrić- Korać (44). U KBC Rijeka je i Ida Bajrić (19), no ona je stablinija i nije na aparatu, kaže dr. Bukal. Slijedi demarkacija njihovom ili umjetnom kožom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije