Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hss vladi:

'Prestanite se međusobno prepucavati na štetu zdravlja građana'

Imunološki zavod
Sanjin Strukic/Pixsell
13.01.2014.
u 16:40

- HSS smatra da je nedopustivo, društveno neodgovorno i gospodarski štetno što je Imunološki zavod završio u stečaju, reagirali su priopćenjem iz te stranke.

- HSS smatra da je nedopustivo, društveno neodgovorno i gospodarski štetno što je Imunološki zavod završio u stečaju, reagirali su priopćenjem iz te stranke

Za stanje u zavodu krive državu za koju kažu da se kao većinski vlasnik ponaša neodgovorno.

- Nedopustiva neusklađenost ministarstava, koji jedni na druge prebacuju krivnju za kaotičnu situaciju u Imunološkom zavodu, nisu i ne mogu biti opravdanje za stečaj u kojem se Imunološki zavod našao. Očito je da je ovakvo stanje u Imunološkom zavodu proizašlo iz sustavne nebrige i lošeg gospodarenja vlasnika, a to je država - priopćio je HSS.

Također navode da prijeteću likvidaciju Imunološkog zavoda smatraju nedopustivom.

- Imunološki zavod, kao tvrtka od posebnog državnog interesa mora opstati, a vlasničku strukturu treba država zadržati u svome portfelju. U suprotnom mogle bi nastati nesagledive posljedice za hrvatsko zdravstvo s izravnim štetama na zdravlje hrvatskih građana. U tom slučaju postalo bi upitno ostvarivanje prava na redovitu, sveobuhvatnu, kontinuiranu i dostupnu zdravstvenu zaštitu građana Republike Hrvatske- smatra HSS koji od države traži sanaciju zavoda.

- HSS traži da država sanira Imunološki zavod i ako se misle međusobno prepucavati neka se ne prepucavaju na štetu hrvatskih građana- poručili su na kraju iz te stranke Kukuriku koaliciji.

>> Slavko Linić: Imunološki nije morao ići u stečaj!

Komentara 2

AN
ANM
20:55 13.01.2014.

Pa čemuiu čudjenje? Pa ovoj vladi nije cilj zdravlje i dobrobit gradjana !!!

IB
iva.begovic
17:01 13.01.2014.

Ravnatelj Imunološkog zavoda na TV-u izjavljuje da Zavodu nedostaje 200 miliona kuna za preseljenje u novoizgrađeni objekt u Brezju. E pa, meni nikako nije jasno kako to za preseljenje može trebati 200 miliona pa bi voljela čuti obrazloženje. Novinari, molim vas, pitajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije