Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživano 28 osoba

Preprodavali oružje iz Domovinskog rata, ali i novije, motiv bio isključivo zarada

Oružje
Nikola Čutuk/pixsell
29.11.2018.
u 13:59

Organizator nabave oružja je 55-godišnjak s područja Donjeg Miholjca, koji je oružje prodavao putem oglasnika i na druge načine

Zbog preprodaje i držanja oružja, provedeno je kriminalističko istraživanje nad čak 28 osoba. Pratilo ih se šest mjeseci, a taj je posao odradila PU osječko-baranjska, u suradnju s Upravom krim policije u Zagrebu i 12 policijskih uprava u cijeloj Hrvatskoj.

- Pronađeno je 20 automatskih pušaka, 14 pušaka raznih kalibara i marki, 12 pištolja, preko 100 spremnika, 9200 komada streljiva, prigušivači, optike, tromblonski nastavci, sporogoreći štapin, eksploziv, barut... - naveo je Renato Vince, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske, što je zaplijenjeno samo na njihovom području. Počinjeno je 25 kaznenih djela i sedam prekršaja, za što slijede prijave.

- Organizator nabave oružja je 55-godišnjak s područja Donjeg Miholjca, koji je oružje prodavao putem oglasnika i na druge načine. Nije nam poznat od ranije, isključivi motiv bilo mu je stjecanje imovinske koristi- dodao je.

Iz PU osječko-baranjske prijavljene su još dvije osobe, kupci oružja, a riječ je o 54-godišnjem Baranjcu i 41-godišnjaku iz Miholjštine, koji kao građani ne mogu posjedovati oružje niti za njega dobiti dozvolu.

- Porijeklo oružja je djelomično iz vremena Domovinskog rata, ali ima i nešto modernijeg koje nije s našeg područja. Nama je najvažnije da smo oružje uklonili s ulice - zaključio je Vince.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
15:35 29.11.2018.

Bravo decki, tako se to radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije