Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitalij Melnikov (77)

Preminuo vodeći ruski svemirski znanstvenik: Uzrok smrti trovanje nejestivim gljivama

Preparations ahead of the launch of Luna-25 lunar lander at Vostochny Cosmodrome
Roscosmos/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
31.08.2023.
u 17:30

Rusija se susrela s nizom misterioznih ili sumnjivih smrti u posljednje dvije godine otkako se Vladimir Putin počeo pripremati za rat u Ukrajini

Profesor Vitalij Melnikov (77), vodeći ruski svemirski znanstvenik, preminuo je nakon navodnog trovanja nejestivim gljivama. Liječnici su ga pokušali spasiti, a s teškim trovanjem borio se dva tjedna. Još uvijek nisu poznate okolnosti koje su do toga dovele. 

Melnikov je vodio Odjel za raketne i svemirske sustave u RSC Energiji, vodećem moskovskom proizvođaču svemirskih letjelica. Radio je kao glavni istraživač u TsNIIMASH-u, odjelu Roscosmosa, ruske svemirske agencije. Autor je 291 znanstvenog članka i smatran je jednim od najuglednijih svemirskih znanstvenika. Surađivao je sa stranim kolegama, uključujući i NASA-u, piše Mirror

VEZANI ČLANCI:

Melnikovova smrt dolazi samo nekoliko dana nakon misteriozne smrti visokog generala Gennady Lopyreva (69). General nekoć blizak Putinu trebao je bio pušten iz zatvora, no iznenada se razbolio. Bio je zatvoren zbog primanja mita i ilegalnog posjedovanje streljiva, optužbi koje je poricao.

Rusija se susrela s nizom misterioznih ili sumnjivih smrti u posljednje dvije godine otkako se Vladimir Putin počeo pripremati za rat u Ukrajini. Nedavno je šef plaćenika Jevgenij Prigožin ubijen kada je avion u kojem su bili on i drugi šefovi Wagnera pao blizu Moskve.

VIDEO 'Sve je u redu' - govorio je pokojni Prigožin o svojoj sigurnosti u novoj snimci

Komentara 25

A2
a200
18:01 31.08.2023.

Divna drzava .... Zato KOMSIJE masovno odlaze zivjeti u Rusiju .... A bjeze iz Austrije, Njemacke, Francuske ...

Avatar LooneyTooney
LooneyTooney
18:25 31.08.2023.

Vodeći Ruski svemirski znanstvenik. Uzrok smrti-Trovanje nejestivim gljivama. ...ironije li....

PA
Pahor
19:00 31.08.2023.

Padne mjeseceva letjelica, padne i glava odgovornog. Ko u Staljinovo vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije