Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Li Wenliang

Kineski doktor, koji je upozorio svijet na koronavirus, ipak je mrtav

Foto: Screenshot
1/2
06.02.2020.
u 23:22

Njegove poruke završile su na društvenim mrežama, a policija je vrlo brzo došla do njega i optužila ga za davanje lažnih informacija koje su ozbiljno narušile društveni red.

Kineski liječnik Li Weniang, koji pokušao upozoriti svijet na koronavirus još krajem prosinca, ipak je mrtav. 

Naime, prije nekoliko sati vijest o smrti liječnika objavili su kineski državni mediji. Međutim, par sati kasnije njih je demantirala bolnica u kojoj se liječi Weniang. 

- U borbi protiv epidemije koronavirusa, zaražen je oftalmolog naše bolnice Li Wenliang. Trenutno je u kritičnom stanju i dajemo se od sebe kako bismo ga spasili, objavila je Središnja bolnica Wuhan . 

Tada se saznalo kako je  liječnik primio tretman kojim se pumpa srce i održava se kisik u krvi bez da ide kroz pluća te su objavili da je kritično. Par sati kasnije stigla je službena potvrda. Na kraju, čini se kako nije to nije bilo dovoljno. Liječnik je preminuo i ovaj puta stigla je službena potvrda.  Vijest o smrti liječnika razbjesnila je kineske društvene mreže. 

Podsjećamo, Weniang je stekao svjetsku slavu kad je poslao svojim kolegama poruku i upozorio ih da se sedam pacijenata zarazilo virusom sličnom SARS-u i da se nalaze u karanteni u bolnici u kojoj on radi. U svojoj poruci naveo je kako je riječ o virusu iz porodice koronavirusa, piše CNN

Njegove poruke završile su na društvenim mrežama, a policija je vrlo brzo došla do njega i optužila ga za davanje lažnih informacija koje su ozbiljno narušile društveni red.

Vijest o smrti liječnika razbjesnila je kineske društvene mreže. 

Video: Kina gradi bolnice zbog koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 19

MP
miroslav.petkovic.7564
17:29 06.02.2020.

Nek tije laka zemlja dobri covjece!

Avatar AlPoS
AlPoS
19:22 06.02.2020.

Kada premine doktor, k tome i mlad covjek, stanje sa ovim virusom očito je gore nego što javnost treba znati

Avatar KizanRizan
KizanRizan
18:31 06.02.2020.

Dam se kladit da je virus pobjegao iz nekog experimentalnog laboratorija u blizini. Frajer je to skuzio pa je morao "preminuti".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije