Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Vlasti u šoku: Kineski grad presreo pošiljku kirurških maski namijenjene susjednoj općini

Koronavirus u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.02.2020.
u 16:21

Gradske vlasti Dalija prebacile su krivnju na dvoje dužnosnika. Jedan od njih, direktor gradskog ureda za zdravstvo, smijenjen je sa svog položaja.

Jedan kineski grad s tek osam potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom optužen je da je presreo pošiljku kirurških maski koje su bile namijenjene susjednoj općini s 400 potvrđenih slučajeva zaraze, izazvavši zgražanje na društvenim mrežama.

Vlasti grada Dalija u jugozapadnoj pokrajini Yunnan optužene su za "izvanredno oduzimanje" pošiljke maski koje su bile namijenjene općini Chonqqing, objavili su državni mediji.

Gradske vlasti Dalija prebacile su krivnju na dvoje dužnosnika. Jedan od njih, direktor gradskog ureda za zdravstvo, smijenjen je sa svog položaja.

Chonqqing je zatražio da mu Dali vrati kirurške maske, ali su gradski oci Dalija priopćili da su već razdijelili 598 kutija s maskama

.

Kineske bolnice suočavaju se s nedostatkom bolničkog pribora i opreme. Čak i bolnice u Wuhanu, epicentru zaraze s oko 10.000 potvrđenih slučajeva zaraze opasnim virusom, odaslale se poziv za pomoć i traže dodatne količine zaštitnih sredstava, uključujući maske, rukavice i odijela.

Kina gradi bolnice zbog koronavirusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije