Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori s Mostom

Karamarko: Nama regionalizacija ne odgovara, ne možemo pristati na nove podjele

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
30.11.2015.
u 15:25

– Smatram da su pregovori s predstavnicima koalicije ''Hrvatska raste'' bili kvalitetni, a pregovarači Mosta nezavisnih lista s naše su strane našli pristojne i kompetentne pregovarače – poručio je Milanović

Danas istječe rok u kojem bi se koalicijski blokovi trebali izjasniti o reformskim prijedlozima Mosta. Koalicija ''Hrvatska raste'' svoje je odgovore Mostu poslala jučer, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović tom je prilikom istaknuo kako je on već u izbornoj noći naglasio da s Mostom nezavisnih lista želi i može partnerski surađivati te je pozvao Most da razgovaraju o budućnosti Hrvatske i o odgovornim reformama.

– Smatram da su pregovori s predstavnicima Koalicije Hrvatska raste bili kvalitetni, a pregovarači Mosta nezavisnih lista s naše su strane našli pristojne i kompetentne pregovarače, odgovorne ljude koji stoje iza svojih riječi i koji su svjesni važnosti nastavka kvalitetnog rada te da ne smijemo dopustiti povratak na staro – poručio je Milanović.

Danas je odgovore Mostu poslala i Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je kako je Domoljubna koalicija poslala svoje odgovore Mostu te da očekuje da će biti prihvaćeni.

– Mi smo stranka u opoziciji koja tri godine priprema promjene u Hrvatskoj, dok je SDP bio u poziciji provesti sve ono Most traži i na što sad pristaju. SDP je spreman za tri potpisa Istri dati samostalnost, što neće nikad proći. Ne znam otkud im tolika snaga negiranja samog sebe da bi ostali u foteljama – rekao je Karamarko.

Istaknuo je kako Domoljubna koalicija neće pristati na regionalizaciju.

Nama regionalizacija ne odgovara, ne možemo pristati na nove podjele. No, koliko sam shvatio, nisu ni u Mostu zapeli za regije. Ljudi su se poistovjetili sa županijama, imaju svoju logiku i ne treba to mijenjati – rekao je Karamarko, piše HRT.

Karamarko je ranije jutros kazao da "završavaju s odgovorima HDZ-a na prijedloge Mosta ili su ih već predali", javlja N1.

– Ne znam. Rok je danas do 18 sati, koliko znam – kazao je Karamarko upitan kada će HDZ poslati odgovore Mostu. 

Prigovorio je SDP-u što su se njihovi odgovori pripremali u ministarstvima, kako je rekao, na račun poreznih obveznika.

Na pitanje o previranjima u Mostu, Karamarko je rekao da ne želi komentirati odnose unutar drugih stranaka. Istaknuo je da smatra kako bi bilo dobro da Most ostane homogen. Oni su fenomen, respektabilna politička snaga, smatra čelnik HDZ-a, a prenosi HRT.

Komentirajući izjave Stipe Petrine, rekao je kako predsjednica može u četiri oka razgovarati s kime hoće.

– Od početka smo respektirali Most – rekao je Karamarko.

>> Evo kako je koalicija Hrvatska raste odgovorila Mostu!

Komentara 116

TP
trias politica
10:28 30.11.2015.

Požurite! SDPovci su već dostavili plan 22.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
10:19 30.11.2015.

Raškoviću prijetili odsijecanjem glave, Bandiću proširuju optužnicu jer još nije za njih, Šišljagiću smanjuju jer je za njih, Glavaša oslobađaju jer odrađuje za Milanovića, Prgometa vrbovali u malim noćnim druženjima, Strenji obećali poziciju kakvu hoće preko posrednika...zaista, bili su to odlični Milanovićevi pregovori, vrlo demokratski, vrlo kulturni i toleratni. Što još možemo očekivati, bacanje bombe na Petrova, metak u čelo Podolnjaku, uhićenje svih ostalih Mostaša?

TO
torcidaš
11:57 30.11.2015.

Karamarko od četvrtka predsjednik Hrvatske vlade Prvo DORH i USKOK oteti iz ralja lopovske komunisticke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije