Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemačka uvjetuje
Povratak na članak

Pregovarački status za ulazak u EU Srbiji je jako dalek i neizvjestan

Njemačka je postavila sedam uvjeta pred Srbiju za pregovore i članstvo u EU.

Komentari 112

Avatar Vrijeme
Vrijeme
22:25 13.09.2012.

Srbija jos nije zrela za EU,....a nece biti jos najmanje 15-20 godina.

VL
TH
thekurcula
23:25 13.09.2012.

A kako se dozreva za EU? Kako je to Rumuniji uspelo 7 godina pre nego Hrvatskoj?

VL
OB
-obrisani-
23:29 13.09.2012.

Srbija ne zeli u evropsku uniju i nato gde nas stalno guraju,zemlja koja udje u evropsku uniju vise nije drzava vec jedan delic evropske unije tj (nemacke),slovenija -drzava koja je nekada bila jedna od najsnaznijih drzava u evropi sada je pred bankrotom....zasto ? zasto je grcka unistena do kraja ? zasto je spanija,portugal,rumunija pred bankrotom kada je tolika cvecka ta evropska unija ?

VL
DZ
dzukaficuka
08:00 14.09.2012.

Ma sta se sekirate Srbi bolje vam je da niste u EU ja kao Hrvat nisam za EU ni za KUKURIKU koaliciju smatram sve one koji su dali glas za EU i KUKLELE koaliciju su direktno odgovorni za ono sto ce se desiti.Kakve gluposti im je Mesic i ostali ispricali o Fondicima tra tra prr.Gluposti kome je Njemac dao novac za badave ha ha ha.Toce sve neko morati vratiti.Srbima je jedino problem ova VL Srbije Cetnika izabrat to vam je isto da Njemci izaberu Hitlera i onda pocmu govoriti minecemo nikoga napasti ni tuci mi smo Golubi pismonose tr tr bla.Toje kod vas jedan problem vratili ste se 25 Godina unazad Dacic Nikolic da vole Srbiju odmah bi od stupili radi same Srbije i naroda koji u njemu zivi

VL
Avatar cros
cros
08:38 14.09.2012.

Grčku nije nitko upropastio iz EU i kada govoriš EU je to učinila Grčkoj pokazivaš totalno ne znanje. EU nije nikakva država nad državama, već zajednica! Drugo, proračunsku politku u svakoj zemlji vodi vlast u toj državi i ako pravi deficit iz godine u godinu, ta vlast je kriva, pa tko god to bio! Treće, kada netko stalno pravi deficit i svake godine je sve veći i veći i svake godine traži više i više pozajmice, onda mora snositi posljedice, jer jednostavno ne raste novac na drvetu, pa ni u EU! Članice EU ne mogu posđivati novac do u ne dogled samo zato što to Grčkoj treba! Slovenija, vrlo, vrlo slično! To što je bila kad je bila, nije bilo zato što je bila u jugi dobro! Juga je bila očaj i plač Majke Božje! Slovenija jeste u njoj bila lider, ali jalovi! To se sad i vidi! Srbija, ona je jako daleko ne od EU, nego od svega! Javnost u srbiji je tako opranog mozga s Rusima, da je to izvan svake granice razuma!

VL
Avatar LargoWinch
LargoWinch
09:04 14.09.2012.

13.09.2012. u 22:25h Chelsea je napisao/la: Srbija jos nije zrela za EU,....a nece biti jos najmanje 15-20 godina 13.09.2012. u 23:25h theurcula je napisao/la: A kako se dozreva za EU? Kako je to Rumuniji uspelo 7 godina pre nego Hrvatskoj? -------------- .:) Odlično. Ljudi, zašto minusi- pa komentar je odgovor i po? Zaista? Minusi? Pa razmislite malo o tome. Ja lično bih zaista želio da i Srbija i BIH uđu u EU za 5-6 godina. Mislim da bi se radikalni nacionalizam na ovim područijima tako jednostavno "ubio". Ali iskreno sumnjam u to, jer kada malo promislite- oni traže od države 10 godina otvorenih granica za njihovu robu, otvorena trgovina, bez, ili sa simboličnim carinama. Ta slobodna trgovina za 10 godina zbriše sopstvenu industrijsku proizvodnju koja postane nekonkurentna i napravi masu nezaposlenih. Stvori se mahom neefikasan sistem obrazovanja. Onda, kada se to sve napravi- ček malo da mi razmislimo da li ćemo se pridržavati "našeg" djela. Možda griješim? Ali mislim da su nam to svima isto u regionu napravili. Nismo mi nikakvi saveznici EU, mi smo lanac supermarketa, tržište za robu, procenat u nekom matketing planu.

VL
TH
thekurcula
10:38 14.09.2012.

Nije neizvestan, izvesniji je nego ikada i to u sledećem smislu: Nemačka, kao vlasnik EU, odlučila je da Srbiju potpuno uništi i da je onda tek takvu okupira unutar svojih EU granica. Srbija je premala, i preslaba, da se samaa tome odupre i ako i ostane sama moraće kapitulirati. Međutim, čini se da nije sama! Ponovo je Rusija priskočila. To ne mora da znači da će to Srbiju rasteretiti pritiska Nemačke. Naprotiv, najverovatnije znači da će još više stradati nego da kapitulira, ali u isto vreme i znači da je nemačka pobeda dovodena veoma u pitanje.

VL
Avatar LargoWinch
LargoWinch
10:51 14.09.2012.

14.09.2012. u 10:38h theurcula je napisao/la: Nije neizvestan, izvesniji je nego ikada i to u sledećem smislu: ------------------------------------------- Kakva pobjeda, kakva okupacija? Ne slažem se baš sa ovim. Mislim da je malo egocentrično postavljati Srbiju u centar svijeta. To je ista priča koju slušam i od mnogih Hrvata. Jednostavno, koga u Njemačkoj briga za Srbiju ili Hrvatsku? Nikoga. Što se Rusa tiče- isto mislim i o njima, 90% radi se o tvrdoj ekonomiji- ali ipak nisu kao EU. Rusi zaista šalju pomoć, opremu, gase požare, sve je to OK- hvala im. Hrvatska to nema ni od koga iz EU- ali čekaj da vidiš hoće li biti niža cijena gasa? Ne vjerujem. To je Gazprom. Isto tako mislim i da je Njemačka Mercedes, DM, BauHaus i šta već ne? Ovaj sukob se dobija ekonomijom, carinama na njihove proizvode i pametnom nacionalnom politikom. Ovo posljednje govorim i za Hrvate i za Srbe. Ni jedni ni drugi je nemaju.

VL
TH
thekurcula
10:56 14.09.2012.

14.09.2012. u 10:51h LargoWinch je napisao/la: 14.09.2012. u 10:38h theurcula je napisao/la: Nije neizvestan, izvesniji je nego ikada i to u sledećem smislu: ------------------------------------------- Kakva pobjeda, kakva okupacija? Ne slažem se baš sa ovim. Mislim da je malo egocentrično postavljati Srbiju u centar svijeta. ____________ Evo da ti razjasnim osnovne geopolitičke postavke: Kakva pobeda i kakva i okupacija? Projekat EU je nastavak rata drugačijim sredstvima. Za razliku od vremena Hitlera, kad je Nemačka bila sama protiv Atlantista i Istoka, sad je nemačka u paktu sa atpantistima. Međutim, to ne znači da su sada Nemačkoj šanse za okupaciju istoka veće. Srbija nije centar sveta ali jeste njegov pupak a centar je Balkana jer predstavlja najzapadniju tačku istočne, evroazijske geopolitike. Zato toliko i stradava.

VL
AA
aabbcc
10:58 14.09.2012.

. Njemačka je postavila sedam uvjeta pred Srbiju _______________________________ni to nist Srbija ce da postavi 70-uvjeta pred Njemacku !

VL
TH
thekurcula
10:59 14.09.2012.

A vidim ti misliš da je jedini i glavni pokretač istorije ekonomski interesi. Pa kad sa takvim shvatanjem sveta pokušaš da objasniš masovno atlantističko i nemačko mešanje (šta mešanje, kreiranje!) u rat na Balkanu, isključivo protiv Srbije, onda, s obziromm da se to ne da objansiti ekonmoskim interesima, ostaje jedino priča o srpskoj neljudskosti i zapadnjačkom altruizmu kao pokretaču vojnog i političkog mešanja.

VL
AA
aabbcc
11:01 14.09.2012.

Njemačka je postavila sedam uvjeta pred Srbiju _______________________________ni to nist Srbija ce da postavi 70-uvjeta pred Njemacku ! a Prvi uvjet ce biti da Svaba nece krociti nikada vise preko Drine !!

VL
TH
thekurcula
11:04 14.09.2012.

Da se Nemačka odlučila za ovakvu opciju (pokušaj poptunog uništenja srpske geopolitike) bilo je jasno onog trenutka kad se obznanilo da Hrvatska može pristupiti EU u julu 2013. To se desilo negde prošle godine, ako se ne varam. Sve dotle se čekalo sa tom odlukom jer da nije pobedila ova opcija, i da je Srbija ipak primljena sa bar bazičnom količinom svoje evroazijske geopolitike (a za to je potrebna malo drugačija EU) onda bi Hrvatska morala čekati Srbiju.

VL
TH
thekurcula
11:06 14.09.2012.

Ko ne veruje u to neka samo pogleda kad su počeli pregovori sa Hrvatskom. 2003. Trajali su, dakle, 10 godina iako je Hrvatska veoma kompaktibilna evropskim normama i standardima. Rumune, ili Bugare, prime ekspresno a Hrvatska pregovora 10 godina!

VL
OB
-obrisani-
11:08 14.09.2012.

kurrcula smešan si sa svojom obranom....vrlo dobro znaš da će biti kako gazde kažu.....

VL
TH
thekurcula
11:12 14.09.2012.

Ako sam ti smešan ti se onda smej. Svaka budala ima pravo na sopstvenu zabavu. Samo, ako je tebi Nemac gazda, meni nije.

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
11:15 14.09.2012.

Evo kao da čujem komentare po srbijanskim "kafanama" : " Opet te Švabe!" :)))))

VL
TH
thekurcula
11:18 14.09.2012.

Pade mi napamet ona scena kad su krajem 1915., (ili je to bilo januara 1916. ne znam sad više) srpski državni vrh u prizrenu doneo odluku da se vojska, vlada i narod povuku preko Alabnije u Grčku (dolinom vardara nisu mogli jer su ih Bugari napali s leđa i odsekli im odstupnicu), i kad su posle te odluke, svi vodeći ljudi države i vojske, uključujući i kraljevsku porodicu, otišli u crkvu na službu, te se po izlasku iz crkve susreli sa zabrinutim okupljenim narodom, kako je dakle tada Nikola pašić, Baja, odgovorio narodu na postavljeno pitanje. Dakle, narod ga je pitao šta će biti sa njima, i sa državom, a Baja im odgovora: "Narode, nemoj se bojati! Dobro biti neće!"

VL
TH
thekurcula
11:20 14.09.2012.

14.09.2012. u 11:15h Stipo Li je napisao/la: Evo kao da čujem komentare po srbijanskim "kafanama" : " Opet te Švabe!" :))))) _________ Hoćeš reći da je nemački drang nah osten izmišljotina a ne konstanta nemačke geopolitike? Hoćeš reći da, barr kad smo mi Srbi u pitanji, u XX veku nismo čak tri puta, dvaput otvoreno, a tre3ći put preko nemačkih delegata, Hrvbata, morali se oružjem braniti od te geopolitike?

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
18:45 14.09.2012.

15:42h tomadiploma....ti si jedan od jačih...uspoređuješ Njemačku i Srbiju...pa tko bi se normalan odcjepljivao od Njemačke >;-))

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.