Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Predstavnica stanara ostavila poruku zbog studenta u izolaciji: 'Zovite policiju ako ga vidite'

Foto: 24sata
17.03.2020.
u 10:26

Društvenim mrežama proširila se fotografija natpisa u jednom zagrebačkom haustoru. Na njemu predstavnica stanara upozorava susjede na studenta u izolaciji.

U vrijeme pandemije koronavirusa, dok domaći i svjetski autoriteti pozivaju na promišljenost i solidarnost, društvenim mrežama kruži fotografija natpisa zalijepljenog u haustoru jedne zgrade u Zagrebu.

– U zgradu se vratio student iz Slovenije koji mora biti u izolaciji. Upitno je tko će njemu donositi namirnice! Živi sam. Molim vas, ako ga vidite da izlazi, prijavite policiji. Svi smo ugroženi i nemojmo biti neodgovorni – upozorava poruka ispisana velikim tiskanim slovima koju prenosimo bez pravopisnih intervencija. 

Je li itko od stanara zgrade, zanimalo nas je, prije nego što su stavili obavijest ponudio pomoć studentu dok je izoliran, jesu li ga pitali treba li mu dostaviti namirnice, ima li koga tko mu može priskočiti tijekom tih 14 dana...

Poruku je, kako doznaju 24sata, napisala predstavnica stanara te zgrade. 

Predstavnica stanara sama je naknadno potvrdila da je sadržaj poruke njenih misli djelo.

– To je hrvatski student. Nije nas obavijestio da je u izolaciji. Mislim da to nije u redu. Ne znam je li napuštao izolaciju, masa ljudi me zvala i rekla da uopće ne znaju tko je on. Jedna gospođa je rekla: "Mogao je biti kod mene i puhati u mene, a da ja ne znam" – kazala je za 24sata zabrinuta predstavnica.

– Nitko ne radi stigmu. Da je normalan odnos, došao bi i rekao: "Gospođo, ja sam u izolaciji." Mi ne znamo ima li koga tko će ga podvoriti. Da je nazvao mene, mi suvlasnici bismo se pobrinuli da dobije hranu i sve ostalo. Mislim da je ovo vrlo neozbiljno – uvjerena je zastupnica zgrade. 

Komentara 33

Avatar smile
smile
10:51 17.03.2020.

Gospođa samo što ne poziva da se likvidira čovjeka, a sve pod krinkom humanosti i odgovornosti za druge osim potencijalno bolesnog čovjeka. Draga gospođo, ako znate da je u izolaciji i zivi sam odite u dućan kupite mu nešto hranee i ostavite ispred vrata. To bi bila humanost i briga za drugoga, a ovo što vi radite je poziv na linč. SRAMITE SE!

CR
CroAx
11:09 17.03.2020.

Tek sada na ovim primjerima vidimo kako su nas sustavno uništili. Od željezne sloge 1991. i davanja života za druge do grabljenja papira za sopstvenu zadnjicu i spremnosti da drugi krepa od gladi.

ZA
!zagreb!
10:48 17.03.2020.

Odvratno! Dno od čovjeka. Umjesto da napiše da se organiziramo da mu možda neko dostavlja hranu ako će biti potrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije