Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARIO HREBAK

Bjelovar zbog koronavirusa ukida prirez i odgađa naplatu komunalne naknade

Dario Hrebak
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
16.03.2020.
u 15:33

Dodao je da će od utorka vrijediti i odluka o zabrani zapošljavanja u svim gradskim ustanovama.

U sklopu mjera pomoći poduzetnicima uslijed pojave koronavirusa Bjelovar će ukinuti prirez te odgoditi naplate komunalne naknade za tvrtke i obrtnike, poručio je u ponedjeljak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Odluka o ukidanju prireza na snagu bi trebala stupiti početkom svibnja, s obzirom da je treba potvrditi Gradsko vijeće, dok se odluka o odgodi plaćanja komunalne naknade za sve tvrtke i obrtnike na mjesec dana ili prema potrebi i dulje, a bez kamata, primjenjuje od početka ožujka.

"Kao odgovorna gradska vlast želimo barem ublažiti posljedice ove krize koliko god možemo. Krenut ćemo od sebe i rezati gdje god možemo kako bismo otvorili financijski prostor za dodatna investicijska ulaganja u kapitalne EU i projekte financirane gradskim novcem. Rezat ćemo manifestacije, dotacije udrugama, sportskim klubovima, a poticati OPG-e te ulagati u infrastrukturu i građevinski sektor općenito”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak na konferenciji za novinare.

Dodao je da će od utorka vrijediti i odluka o zabrani zapošljavanja u svim gradskim ustanovama.

"Tri godine spremali smo se za ovaj dan jer smo znali da će kriza kad tad doći, a priprema za loša vremena se radi kada je gospodarstvo u usponu. Smanjivali smo posljednje tri godine gradsku administraciju, racionalizirali poslovanje i proračun, digitalizirali servise, ulagali u EU projekte, smanjivali lokalne poreze i osnaživali vlastito gospodarstvo i sada će biti puno lakše povlačiti odlučne poteze u svemu onome što nam predstoji", poručio je Hrebak.

Tema: Koronavirus

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije