Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi obrat

Vrhovni i Visoki kazneni sud prijavili Turudića zbog povrede Kodeksa sudačke etike. Sporni su susreti s Mamićem

Ivan Turudić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
15.02.2024.
u 11:02

Prema izjavama proizlazi da se sudac Turudić više puta sastajao s osobom protiv koje je pokrenuta istraga, čime je po ocjeni predlagatelja prekršio Kodeks sudačke etike.

Predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović jučer je, uz suglasnost predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, podnio nadležnom sudačkom vijeću pritužbu protiv suca tog suda Ivana Turudića zbog povrede Kodeksa sudačke etike.

Prema priopćenju Vrhovnog suda "prema izjavama proizlazi da se sudac Turudić više puta sastajao s osobom protiv koje je pokrenuta istraga, čime je po ocjeni predlagatelja prekršio Kodeks sudačke etike". U priopćenju se još napominje da je proces izbora Glavnog državnog odvjetnika u nadležnosti Vlade i Hrvatskog sabora.

Ali sve dok Glavni državni odvjetnik ne stupi na dužnost na koju je izabran, on je do tada sudac i za ocjenu postupaka suca nadležna je isključivo sudbena vlast (predsjednici sudova, sudačka vijeća i Državno sudbeno vijeće), obrazlaže se u priopćenju.

FOTO Burna rasprava zbog Turudića

Ivan Turudić
1/57

Očigledno se radi o susretima suca Ivana Turudića sa Zdravkom Mamićem, koje je na izvanrednoj konferenciji za novinare problematizirao predsjednik države Zoran Milanović.

Komentara 91

AN
AntePortas9
11:26 15.02.2024.

Ovi tužitelji su primjer zašto je lustracija nužna. Počeo mi se sviđati Turudić.

DU
Deleted user
14:34 15.02.2024.

Sjetili se nakon deset godina. Nisam bio za njega ali sada jesam. Dosta zuluma podzemlja.

PO
podravina
12:39 15.02.2024.

HAHAHA, i gej Dobronic i Horvatovic , zajedno sa nalogodavcem Milanovicem, moraju isto tako biti optuzeni za skrivanje godinama svojih saznanja i jatkovanja sa Turudicem, dali su Horvatovic i Dobronic prekrsili sudacki kodeks ne poduzevsi NISTA???, Milanovic ih valja po blatu ko i onog Jaksica i njegov "odbor za pravosudje"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije