Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podizanje tenzija

Predsjednik Saveza Srba: Hrvati novim presudama žele legalizirati etničko čišćenje Srba

Privođenje uhićenih za ratni zločin u Vukovaru
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/3
20.12.2018.
u 15:14

Predložio je u slučaju da Hrvatska odbije suradnju da nadležni organi u Srbiji raspišu međunarodne tjeralice protiv osumnjičenih i optuženih pripadnika hrvatske vojske i policije koji su naredili ili izvršili ratne zločine protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika

Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta oglasio se priopćenjem za medije u kojem kaže kako je nastavak kaznenih progona Srba u Hrvatskoj to što hrvatsko pravosuđe pokreće nove optužnice protiv časnika i vojnika bivše JNA i Vojske RSK za "navodne ratne zločine počinjene tijekom rata 1991-1995“.

- Jasno je da Hrvatska pokretanjem novih istraga, podizanjem novih optužnica i donošenjem novih presuda nastoji da legalizira etničko čišćenje srpskog naroda sa stoljetnih područja s jedne strane i da potvrdi apsurdnu i besmislenu tezu da su Srbija, JNA i krajiški Srbi tobože izvršili agresiju na Hrvatsku s druge strane - rekao je Linta.

Zatražio je isto tako od Tužiteljstva za ratne zločine Srbije da pokrene istrage za brojne zločine protiv Srba u desetinama hrvatskih gradova tijekom i poslije hrvatskih vojno-redarstvenih akcija. Predložio je u slučaju da Hrvatska odbije suradnju da nadležni organi u Srbiji raspišu međunarodne tjeralice protiv osumnjičenih i optuženih pripadnika hrvatske vojske i policije koji su naredili ili izvršili ratne zločine protiv srpskih civila i ratnih 

>> Pogledajte kako je tekao povratak Hrvatske vojske u Varaždin


 

Komentara 49

Avatar Observer
Observer
15:32 20.12.2018.

Jedna pouka -ako neprijatelja potpuno ne porazis uvjek ce rovariti protiv tebe , to je situacija u danasnjoj Hrvatskoj.

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
15:37 20.12.2018.

oko 3000 hrvata je ubijeno samo u vukovaru i oni nama održavaju sjednice o nekakvim civilima srpske nacionalosti od brojke 41. Pa tko je bacao granate na grad vukovar, franjo tuđman? kao da na granati piše koga će pogoditi, koje nacionalnosti i vjere. Na snimakama agresora točno se čuje kako govore "ne bacajte bre granate u podrum ima naših ljudi dole" što znači da su znali bacati u podrume bombe, a ne znaju tko je dolje. sve su to radili iz straha, sada su tom strahu pridodali i laganje i obmanjivanje, kao da će im to pomoći, kako god bilo, vi ste svoje otplesali, izgubili ste na svim frontovima, od prištine preko sarajeva do zagreba, sve ste izgubili, svi su vas porazili. ostaju samo laži, puste laži

OV
Ovozemaljski
15:51 20.12.2018.

Ovo mu je Vučić napisao da kaže! Ako je netko i mislio miriti se sa Srbima, sad može uvidijeti da to nije moguće. Ne zato šta mi to ne želimo, nego zato šta oni nikad neće priznati svoje grijehe. Zapamtite,.od ovih 40 srpskih žrtava doći će za 20 godina na brojku da su svi ubijeni u Vukovaru bili Srbi i da su to ustaše napravili. Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije