Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar za rujan

Predsjednica vodi, Milanović drugi, Škoro raste, Kolakušić pada

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović
Foto: PIXSELL
1/6
25.09.2019.
u 20:05

Grabar-Kitarović i Milanović ne bilježe dramatične uspone i padove u svojim potporama ni ovog mjeseca.

Da su predsjednički izbori danas, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 34,3 posto potpore birača, a Zoran Milanović osvojio bi 23,9 posto glasova.

Rezultati su to istraživanja Crobarometra za rujan, a koji je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS. Grabar-Kitarović i Milanović tako ne bilježe dramatične uspone i padove u svojim potporama ni ovog mjeseca.

Miroslav Škoro je, čini se, profitirao od službene potpore Mosta i njemu je trenutačni rejting 20,2 posto ili dva postotna boda više nego mjesec prije. Mislav Kolakušić gubi potporu i sada uživa povjerenje 6,2 posto, a Ivan Pernar može računati na potporu od 3,7 posto ispitanika.

Dalija Orešković je na 3,3 posto potpore, a Dejan Kovač, kandidat HSLS-a trenutačno uživa potporu od dva posto.

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović
1/2

Ako u drugi krug uđu Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, pobjedu odnosi aktualna predsjednica s 51,5 posto prema 36 posto, koliko osvaja Milanović.

Foto: Nova TV

Predsjedničin sraz s Miroslavom Škorom malo je neizvjesniji. Grabar-Kitarović dobila bi 45,8 posto potpore, dok Škoro može računati na potporu od 36,8 posto.

Foto: Nova TV

Škoro bi postao predsjednik ako bi u drugi krug išao s Milanovićem.Škoro u tom slučaju dobiva 47,8 posto, a Zoran Milanović 38,2 posto.

Foto: Nova TV

Istraživanje je pokazalo i da Grabar-Kitarović ima više birača među starijom populacijom, točnije biračima iznad 60 godina gdje bi dobila i 42 posto glasova. Od birača sa završenom osnovnom školom, njih 46 posto svoj bi glas dalo aktualnoj predsjednici.

Milanović također može računati na potporu starijih birača. I malo je više ženskih birača sklono njemu dati glas. Najviše svojih birača Milanović može pronaći među osobama koje imaju završenu višu školu ili fakultet, njih 31 posto. Škoro pak može računati na mlade birače. Tako bi mu svoj glas dalo 33 posto birača do 30 godina.

Komentara 60

Avatar Narod
Narod
20:11 25.09.2019.

Sto je Milanovic bez Skore , Kolinda bi pobjedila u prvom krugu sa 55%.

RO
rogi
21:20 25.09.2019.

KOLINDA Kraljice naša čuval te dragi Bog Najbolja si najpametnija si a ka tome i najljepša a pjevač neka pjeva svom pijanom društvu onaj treči nije za spomenut spavaj dalje.

PR
Princeza
21:00 25.09.2019.

Kolindaa predsjednica 🇭🇷🇭🇷👑❤️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije