Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema ništa tajnovito'

Predsjednica se javila iz SAD-a: Smeta mi što 'uvijek slijedimo' i 'nikada ne vodimo'

kolinda grabar kitarović
Foto: Screenshot/HRT
1/5
05.01.2017.
u 19:53

Rekla je kako joj kod naše vanjske politike smeta što 'uvijek slijedimo' i 'nikada ne vodimo'.

Apsolutno nema ništa tajnovito oko ovog posjeta, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za HRT iz SAD-a gdje se nalazi u službenom posjetu.

Rekla je kako je ovo trenutak 'između dvije administracije da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike'.

Rekla je kako joj kod naše vanjske politike smeta što 'uvijek slijedimo' i 'nikada ne vodimo'.

- To me osobito smeta - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

- Ovaj posjet je usmjeren na to kako bi se ljude koji su u trenutačnoj administraciji, ili će biti ili su bliski Trumpu ili strankama, na bilo koji način osvijestiti o problemima Hrvatske i Jugoistočne Europe i osvijestiti o činjenici da mi jednostavno ne možemo kao mala zemlja da nas netko stavi na agendu. Mi se moramo sami nametnuti i biti ovdje - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Rekla je kako se susrela s puno ljudi među kojima su članovi Kongresa i republikanci i demokrati. Nije htjela imenovati osobe s kojima se susrela jer, kako kaže, poštuje njihovu želju da se ne pojavljuju u medijima. Također je rekla kako će neki objaviti na Twitteru i Facebooku da su se susreli s njom.

Komentirala je i prijave Povjerenstvu za sukob interesa.

Rekla je da se nada da ćemo konačno shvatiti kako se profilira država na međunarodnom planu

- Ja osobno, kao predsjednica, uvijek ću raditi u interesu naroda, bez obzira na sve one prepreke koji neki pokušavaju umjetno postaviti - izjavila je.

>> Američki senator objavio fotku sastanka s predsjednicom i otkrio o čemu su pričali

>> Dalija Orešković potvrdila da su protiv predsjednice Grabar-Kitarović podnesene tri prijave za sukob interesa

Komentara 220

PO
portugisac
20:06 05.01.2017.

Tko je kriv Predsjednici što ne traži dozvolu za posjete stranim zemljama "Index",Markovinu, Jakovinu, Klasića, Pupovca, Pusića i da ne nabrajam sve te visoke Hrvatske čimbenike pa zato o tome mora raspravljati povjerenstvo za sukobe interesa.Jadno da jadnije ne može biti ali u Hrvatskoj smo.

DU
Deleted user
20:06 05.01.2017.

Kako to da mediji nisu jos objavili imena osoba koje su digle prijave protiv predsjednice ?

KV
Kvačica
20:03 05.01.2017.

Bravo Kolinda! Ti samo radi u interesu svoga naroda, a crveni kmeri u medijima neka pate još 8 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije