Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija u Vukovaru

Predsjednica: Nikada nemojte posustati u borbi za Hrvatsku. Budite joj bespogovorno odani

promocija u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/8
26.06.2019.
u 13:10

U vojarni 204. Vukovarske brigade u Vukovaru danas je održava svečana promocija 134 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman

U vojarni 204. Vukovarske brigade u Vukovaru danas je održava svečana promocija 134 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman.

– Ponosno stojite u gradu Vukovaru koji nikada nije pokleknuo, čak ni onoga dana kada su junaci njegove obrane položili oružje. Vukovar je u našim srcima ostao neporažen i nikada nismo prestali vjerovati u povratak u grad heroja. Na isti način se ni vjera i težnja za slobodom Hrvatske nikada nije ugasila u bezbrojnim naraštajima koji su sanjali hrvatsku državnost, molili se za nju i vjerovali u nju, rekla je tom prilikom predsjednica RH Kolinda Grabar Kitrović.

Poručila je promoviranim časnicima i dočasnicima da iz Vukovara ponesu pouke stoljetne borbe za hrvatsku državnost koju baš Vukovar tako dobro simbolizira te da to shvate kao nit vodilju i trajnu obvezu u njihovoj budućoj vojnoj službi.

– Nikada nemojte posustati u borbi za Hrvatsku. Budite joj bespogovorno odani i služite joj besprijekornim obavljanjem vaših vojnih zadaća. Nikada nemojte prestati vjerovati u njezinu budućnost i prije svega njegujte zajedništvo koje je bilo kamenom temeljcem naše pobjede u domovinskome ratu, rekla je Grabar Kitarović.

Ministar obrane u Vladi RH Damir Krstičević kazao je u svome govoru kako aktualna Vlada RH ulažne maksimalne napore u jačanje Hrvatske vojske te da se ti pomaci vide na svakom koraku. Najavio je između ostaloga i dalje opremanje i jačanje vojnoga učilišta ali i stambeno zbrinjavanje pripadnika HV-a.

– Vukovar je simbol Domovinskog rata i Hrvatska vojska je jako povezana s Vukovarom. U Vukovar smo vratili i inženjerijsku bojnu kao i završnu svečanost podjele diploma časnicima i dočasnicima. Mislim kako nema boljeg, jačeg i časnijeg mjesta za dobiti prvi časnički čin i diplomu od Vukovara, rekao je Krstičević.

Dodao je kako se HV sustavno jača te da su mladi i vrhunski obučeni promovirani časnici i dočasnici svjetla budućnost HV-a i Hrvatske. Kazao je i kako mladi imaju najveće povjerenje uparavo u HV što su pokazale i ankete koje su provođene među mladima od 15 do 29 godina.

Neposredno prije svečane promocije petorici pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade uručeni su ključevi stanova u Gradu Vukovaru. Tom prilikom načelnik Glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov kazao je kako je to najbolja potvrda što sustav Ministarstva obrane i Hrvatska vojska rade za ljude kako bi im osigurali najbolje uvjete. Najavljeno je kako če do kraja godine ključevi stanova biti uručeni još desetorici pripadnika Oružanih snaga RH, a u idućoj godini njima dvadesetorici.

Među promoviranim je bila i kćerka Mile Dedakovića Jastreba, zapovjednika 204. brigade koji je promociju gledao s pozornice.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
fefellerunt
17:31 26.06.2019.

O kakvim se vojničinama radi , vidi se i po tome što su morali sjedeti, da se ne bi previše naprezali stojeći tijekom proslave, ili još goe da su možda vježbovnim korakom morali doći do bine , ali ovi su su bar zavšili neku vojnu obuku i stekli neka vojna zvanja za razliku od onih prije 10 godina koji su činove dobili na račun diploma uglavnom beksorisnih za MORH , U svakom slučaju i jedni drugi će brati prosječne plačice od 10-ak tisuća kuna plus ostale bonuse od nekoliko tisuća eura, ipak se radi o parazitima sa državnog korita , a u lsučaju rata zovu se muškarci koji rade za manje od 5000 kn, jer njima je dužnost obučiti se i ginuti za državu u kojoj će gomila smeća uživati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije