Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24. - 26. siječnja

Predsjednica izmješta svoj Ured u Krapinsko-zagorsku županiju

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
23.01.2018.
u 16:43

Kolinda Grabar-Kitarović između ostalog će posjetiti rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 24. do 26. siječnja izmjestit će svoj Ured u Krapinsko-zagorsku županiju, što će biti trinaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Boravak u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u srijedu, 24. siječnja u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Željkom Kolarom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Krapinsko-zagorske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, s članovima Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, s dekanom Veleučilišta „Hrvatsko zagorje“ te građanima i predstavnicima različitih udruga s područja Županije.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/10

Istog dana Predsjednica će posjetiti krapinsku Osnovnu školu „August Cesarec“, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Ante Kovačića „U registraturi“, zatim će posjetiti tvrtku „Jedinstvo Krapina“ d.o.o., a potom će u Zaboku odati počast poginulim policajcima ispred Policijske uprave Krapinsko-zagorske.

Posjetom rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji. Sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije predviđen je u Humu na Sutli, nakon kojeg će uslijediti posjeti Predsjednice tvrtkama „Predionica Klanjec“ d.o.o. u Klanjecu te „Kotka“ d.d. i „Presečki grupa“ d.o.o. u Krapini. Isto tako, u Krapini će Predsjednica nazočiti potpisivanju Ugovora o darivanju državne imovine Krapinsko-zagorskoj županiji koji će potpisati ministar državne imovine Goran Marić i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Prilikom boravka u Krapinskim Toplicama, Predsjednica će obići Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice gdje će razgovarati s turističkim djelatnicima, posjetiti Centar za odgoj i obrazovanje te obići vodeni park Aquae Vivae.

Na kraju drugog dana boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović u Krapini će posjetiti Dom za starije i nemoćne „Sveti Nikola“ i samostan franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda. U petak 26. siječnja u Spomen parku u Gornjoj Stubici Predsjednica će odati počast poginulom vojnom pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolfu Perešinu te prisustvovati potpisivanju Ugovora o sufinanciranju izgradnje Spomen-kuće Rudolfa Perešina. Nakon posjeta tvrtki „Frassinox Božić“ d.o.o. u Donjoj Stubici posjetit će Srednju školu Bedekovčina gdje će, zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženkom Divjak, s profesorima i učenicima razgovarati na temu strukovnog obrazovanja i centara kompetentnosti. Istog dana, predsjednica Grabar-Kitarović će u Mariji Bistrici održati sastanak s predstavnicima OPG-ova te posjetiti Nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke. Na kraju boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji Predsjednica će posjetiti općine Konjščina i Mihovljan.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/9

Komentara 39

Avatar juree
juree
17:24 23.01.2018.

Kolinda je baš kao tocka na i, pravi šlag na torti.... Jedinstven trenutak u hrvatskoj povijesti; sve se posložilo:............ Vicasta ekonomija,... smiješno pravosude..., lakrdijaški politicari,.... i budalasta predsjednica.

Avatar moham
moham
17:38 23.01.2018.

sve što je Kolinda uradila u ove tri godine mandata je ili sramota ili politicka šteta hrvatima u hrvatskoj...Dobro je dok ne pocne pozirati u proizvodima tvornice trikotaže Galeb iz Omiša.

Avatar Kamocemo_leo
Kamocemo_leo
18:31 23.01.2018.

..sjecate se kada je za vrijeme izbjeglicke krize pomocnica tajnice KGK otišlau madarsku i tamo ružno govorila o hrvatskoj vladi i ljigavo hvalila Orbana i njegovu žilet žicu!?......podvojena licnost. sve se to najzornije vidjelo kad je na sebe navukla vojnuu uniformu i sljem a ispod njega vire nakovrcane extenzije i false trepavice... u zescem je sukobu zenskih i muskih hormona... u sukobu interesa... u sukobu sa susjedima... u sukobu sa vladom... u sukobu sama sa sobom................Ocito se i srami svojih roditelja, tate partizana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije