Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKA ISTRAGA

Poznata menadžerica partneru izgrebla BMW pa prijavljena za milijunski kriminal

Ilustracija
Foto: Vauxford/Wikimedia Commons
03.10.2019.
u 14:31

Menadžerica stalno zaposlena u poznatoj farmaceutskoj kompaniji bila je direktorica i osnivačica varaždinske tvrtke za nabavu i prodaju rabljenih vozila

Koprivnička menadžerica Tatjana (44), koja je nedavno osuđena jer je bivšem partneru izgrebla skupocjeni BMW ispred kafića u središtu grada, kazneno je prijavljena zbog utaje poreza teške čak 6,4 milijuna kuna.

Kako smo u četvrtak neslužbeno doznali, menadžerica stalno zaposlena u poznatoj farmaceutskoj kompaniji bila je direktorica i osnivačica varaždinske tvrtke za nabavu i prodaju rabljenih vozila. No, te je poslove, kako se priča, stvarno obavljao njezin partner Tomislav koji je lani u prosincu i formalno postao vlasnik i direktor tvrtke.

Policijska je istraga, kako smo otkrili, trajala mjesecima, a Tatjani je nuđena i suradnja s istražiteljima. No, ona je odbila surađivati pa je na koncu sama kazneno prijavljena za kriminal većih razmjera.

Kako se navodi u prijavi varaždinske policije, Tatjana je kao direktorica dvije tvrtke iz Varaždina od siječnja 2014. do studenoga 2016. godine lažirala prihode i krivotvorila poslovne papire te neosnovano odbijala pretporez za fiktivnu robu.

Promet se odvijao između tvrtki koje je vodila, ali i drugih koje su već ranije sudjelovale u poreznim prijevarama. Policija sumnja kako nije "u cijelosti prijavila PDV i porez na dobit te je neosnovano koristila oslobađanje od plaćanja PDV-a na isporuke u druge članice EU-a".

Osim toga, ispostavilo se kako uopće nije vodila poslovne knjige za tvrtke čija je bila direktorica.

"Svojim postupanjem kao odgovorna osoba i direktorica, tim je tvrtkama pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6,38 milijuna kuna na štetu državnog proračuna", navode u varaždinskoj policiji.

Inače, koprivnička menadžerica osuđena je nedavno na četiri mjeseca uvjetnog zatvora jer je poduzetniku, bivšem partneru Tomislavu u centru Koprivnice oštrim predmetom izgrebla skupocjeni BMW.

Prema kaznenom nalogu Općinskog suda, ona je u veljači ove godine između 16 i 17 sati u središtu Koprivnice na parkirališnom prostoru ispred kafića Vintage bar u Svilarskoj ulici izgrebla desni blatobran automobila BMW M760 Li. Točnije, povukla je tri vodoravne crte.

Mora, također, nadoknaditi i 2900 kuna štete na automobilu. Ako to ne učini u roku od tri mjeseca, morat će u zatvor. Tatjana je, inače, samohrana majka djeteta, a u poznatoj farmaceutskoj tvrtki zarađuje oko 15.000 kuna.

Zanimljivo je kako su tijekom postupka, osim žrtve Tomislava, morali svjedočiti poznati Podravkin rukovoditelj i koprivnička frizerka. Oni su vjerojatno tog poslijepodneva bili gosti kafića u Svilarskoj.

Općinski sud u Koprivnici menadžerici je kao olakotnu okolnost uzeo dosadašnju neosuđivanost. Premda se motivi ne spominju u toj presudi, čini se kako sežu i do poslovne suradnje Tatjane i Tomislava u tvrtkama koje se bave rabljenim vozilima.

U presudi stoji kako je Tatjana "9. veljače između 16 i 17 sati, u Koprivnici, na parkirališnom prostoru ispred ugostiteljskog objekta Vintage bar u Svilarskoj ulici, u nakani da Tomislavu nanese štetu, prišla osobnom automobilu marke BMW M760 Li, reg. oznake VŽ..., u vlasništvu tvrtke P... A... d.o.o. te oštrim predmetom izgrebla prednji desni blatobran, kojom prilikom je na vozilu došlo do oštećenja laka boje u vidu tri vodoravne linije".

Državno odvjetništvo u Varaždinu, po svemu sudeći, pokrenut će službenu istragu o milijunskoj utaji poreza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije