Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTALA VELIKA ŠTETA

Poznat mogući uzrok željezničke nesreće kod Rijeke: 'Došlo je do otkazivanja kočnica'

Sudar vlaka i pružnog vozila nedaleko Rijeke, nema ozlijeđenih
Nel Pavletic/PIXSELL
11.12.2023.
u 18:51

Teretni vlak prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice, i pružno vozilo TMD HŽ Infrastrukture sudarili su se u ponedjeljak ujutro, između kolodvora Meja i Škrljevo, nedaleko od Rijeke, jer se vlak u kolodvoru Meja iz nepoznatih razloga nije zaustavio.

Materijalna šteta zbog željezničke nesreće kod Rijeke je velika, srećom nitko nije stradao, a određen broj dana pruga Rijeka- Zagreb bit će zatvorena, rekao je u ponedjeljak u Gospiću ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je izrazio nadu da će se pruga brzo sanirati.

Teretni vlak prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice, i pružno vozilo TMD HŽ Infrastrukture sudarili su se u ponedjeljak ujutro, između kolodvora Meja i Škrljevo, nedaleko od Rijeke, jer se vlak u kolodvoru Meja iz nepoznatih razloga nije zaustavio, izvijestili su ranije iz HŽ Infrastrukture, uz napomenu da je promet između dvaju kolodvora u prekidu, a da u putničkom prijevozu putnike na relaciji Rijeka – Plase prevoze autobusi.

Upitan je li mu poznato zbog čega je teretni vlak naletio na pružno vozilo, Butković je odgovorio da Agencija za istraživanje nesreća u željezničkom, cestovnom, zračnom i pomorskom prometu provodi istragu, kao i DORH i policija, pa bi se uskoro trebao znati točan uzrok nesreće.

- Nakon istrage znat ćemo što se tu dogodilo, ali po prvim naznakama, došlo je do otkazivanja kočnica - rekao je Butković.

VEZANI ČLANCI:

Agencija je ranije izvijestila da se prikupljaju podaci kako bi se utvrdilo je li bilo propusta.

VIDEO Vlak iskočio iz tračnica u Dugom Selu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije