Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA KOD RIJEKE

Teretni vlak jurio prema pružnom vozilu: 'Javili su strojovođi da iskače i spašava živu glavu'

Sudar vlaka i pružnog vozila nedaleko Rijeke, nema ozlijeđenih
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/10
11.12.2023.
u 13:36

Pretpostavlja se da je teretni vlak imao problema s kočnicama jer se nije zaustavio na kolodvoru u Meji

Jutros nešto prije 9 sati dogodila se teška željeznička nesreća na tračnicama između kolodvora Meja i Škrljevo nedaleko od Rijeke gdje se teretni vlak tvrtke Rail Cargo Carrier – Croatia sudario s pružnim vozilom TMD HŽ Infrastrukture. Vlak je imao 19 vagona punih kukuruza, a nakon sudara iskočio je iz tračnica te se kukuruz prosuo po podu. 

– To se sve događalo u nekoliko sekundi, možda koja minuta. Nakon što teretni vlak nije stao u Meji, tamošnja prometnica vlakova odmah je kontaktirala kolege u Škrljevu odakle je dolazilo TMD vozilo. Oni, da bi zaustavili jureći vlak, prvo su morali tražiti dopuštenje za isključivanje napona, a onda u toj brzini, ponavljam, u maksimalno nekoliko minuta, uspjeli su obavijestiti strojovođu TMD-a da mu ususret dolazi teretnjak te da doslovno iskoči i spasi živu glavu – ispričao je za 24 sata Mario Grbešić, predsjednik Sindikata prometnika vlakova RH. 

Sudar vlaka i pružnog vozila nedaleko Rijeke, nema ozlijeđenih
1/15

VEZANI ČLANCI:

I HŽ Infrastruktura objavila je kako se teretni vlak iz nepoznatih razloga nije zaustavio na kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Pretpostavlja se da je imao problem s kočnicama. Grbešić pretpostavlja da je vozač TMD-a vjerojatno zaustavio motorno vozilo i iskočio, a samo nekoliko sekundi nakon toga u vozilo je udario teretnjak. 

– Nastavio je gurati to vozilo te su naposljetku oba vozila djelomično iskočila iz tračnica – dodao je. U nesreći, srećom, nije bilo ljudskih žrtava, a nastala je velika materijalna šteta koja će se sigurno mjeriti u milijunima eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije