Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova solidarnost u Sisku

Pozivamo radnike Rafinerije da kupuju proizvode na benzinskoj crpki kako bi radnici primili plaću

sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/11
19.05.2016.
u 13:12

Sindikalisti su istaknuli kako određeni potezi INA-e i MOL-a ugrožavaju sisačku rafineriju.

Četrdesetak članova sindikata Nova solidarnost danas je na benzinskoj postaji u blizini sisačke rafinerije ukazao na probleme radnika u maloprodaji te tvrtke.

– Pozvali smo radnike Rafinerije da kupe proizvode na benzinskoj stanici kako bi radnici dobili normalnu plaću. Naime, sve veća se pažnja na postajama pridaje dodatnom asortimanu, a zanemaruje prodaja goriva. Kod procjene ispaltivosti postaja više se gleda prodaja dodatnih proizvoda nego prodaja goriva, o tajnim kupcima ovisi koja će postaja ići u franšizu, a sama prodaja goriva ne utječe na to. Radnicima je smanjenja plaća u maloprodaji za 30 posto, a sada moraju raditi sve, a najmanje prodaju goriva – rekao je čelnik sindikata Nova solidarnost Predrag Sekulić, dodavši da se "Ina pretvara u novi trgovački centar, samo je pitanje za koga to rade".

Sindikalisti su istaknuli kako određeni potezi INA-e i MOL-a ugrožavaju sisačku rafineriju.

– INA gubi natječaje za dobavu goriva. Na natječaj za sisački Komunalac nisu se ni javili, iako su to do sada činili. U svim segmentima poslovanja INA-e se dokazuje neprijateljsko preuzimanje MOL-a – ističe Sekulić. Komentirao je i premijerovo preuzimanje procesa oko INA-e.

– Ne znamo što možemo očekivati od najave da premijer Orešković preuzima vođenje svih procesa oko INA-e. Mi smo ranije rekli da je svako odustajanje od arbitraže izdaja nacionalnih interesa. Lani su gubici od plinskog biznisa bili 2,5 milijarde, prije mejsec dana četiri,pet milijardi a sada neki "eksperti" spominju osam milijardi kuna. Svima je jasan cilj tog napuhivanja – rekao je Sekulić.

>> 'Miro Bulj ima našu podršku, korupciji u Ini i bogaćenju pojedinaca mora se stati na kraj'

Komentara 4

IV
ivanjoksimovic
14:11 19.05.2016.

A na benzijskoj sendvic kosta 5 eur. Sve je bar 30% skuplje nego u marketina.

Avatar soliloquy
soliloquy
14:19 19.05.2016.

Kupujte, kupujte, da Ana Karamarko dobije plaćicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije