Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poziv srpskog patrijarha Porfirija na izgradnju povjerenja u praksi baš ne drži vodu

17.10.2022. u 12:11

Porfirije kaže da treba misliti i na žrtve Hrvata katolika. Kako to onda jedan od njegovih vladika odlikuje ratnog zločinca Vojislava Šešelja, pravomoćno osuđenog u Haagu? Kako to onda misliti na žrtve Hrvata?

Komentara 27

CR
cropress1
12:50 17.10.2022.

samo sa jednom je nakanom ...laganja i izjednacavanja zrtava srbskog agresora sa Hrvatima koji su branili dom i domovinu...

Avatar Avi
Avi
13:14 17.10.2022.

Porfirije je pozvao pravoslavne vjernike u Vukovaru da se u molitvi sjete svojih žrtava, ali isto tako i žrtava svojih susjeda katolika. To je isto kao da se Ujkani sjete svojih žrtava, ali isto tako i žrtava svojih susjeda pravoslavaca, ili da se Nijemci sijete svojih žrtava, ali isto tako i žrtava Židova. Porfirije dakle podlo izjednačava agresora i žrtvu, Srbi moraju shvatit da nikada neće biti mira na ovim prostorima dok god Srbija ne dožive katarzu, dok se ne ispričaju za agresiju i zločine, dok ne kažu gdje su kosti naših nestalih, dok ne plate ratnu štetu.

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
13:27 17.10.2022.

Tako je govorio i dok je prije bio u Zagrebu, ali čim ode u Srbiju svira neke druge gusle. Nemamo se ičem dobrom nadati od pravoslavnih popova, bili su i ostali najveći ložači velikosrpske ideje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije