Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Požeška biskupija osniva Katoličku osnovnu školu

06.04.2009.
u 13:50

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dalo je pristanak Požeškoj biskupiji da može osnovati Katoličku osnovnu školu, kazao je požeški biskup dr. Antun Škvorčević na današnjemu preduskrsnom susretu s novinarima. Bit će to druga katolička osnovna škola u Hrvatskoj, prvu je prije godinu dana u Šibenku osnovala i organizirala Šibenska biskupija.

Iako je Požeška biskupija već prilikom osnivanja Katoličke klasične gmnzije prije tri godine željela osnovati i katoličku osnovnu školu to joj nije bilo moguće zbog nepostojanja dakevatnog prostora. Odlukom školskog odbora požeške gimnazije te nedavnom potvrdom Skupštine Požeško–slavonske županije biskupiji je u vlasništvo dan prostor u kojem se nalazi požeška gimnazija koja se uskoro seli u svoj novi protor.

Tako je riješen najvažniji uvjet za osnivanje škole. Prvi đaci, kako je najavio biskup Škvorčević, u novu školu trebali bi krenuti ove jeseni. Upisivat će se samo prvašići, a u školi će se za njih pokušati organizirati i produženi boravak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije