Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko ima najveću

Poznati iznosi povlaštenih mirovina, dobili ih J. Jezerinac i mons. Mamić, na popisu i Zagorec

Juraj Jezerinac i Jakov Mamić
Foto: Pixsell
1/3
30.11.2019.
u 22:08

Na tom popisu je i general Ante Gotovina s mirovinom od 8629 kuna, a Vladimir Zagorec prima 9298 kuna

Svi hrvatski predsjednici dosad su odobrili 604 povlaštene mirovine koje su donijeli svojim diskrecijskim pravom, a pitanje povlaštenih mirovina ponovno je u središtu pozornosti nakon što je predsjednica umirovila vojnog ordinarija Jurja Jezerinca i monsinjora Jakova Mamića.

Prema popisu koji je objavio 24 sata, a koji su dobili od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Juraj Jezerinac ima mirovinu od 8758 kuna, a Jakov Mamić 6898 kuna.

Na tom popisu je i general Ante Gotovina s mirovinom od 8629 kuna, a Vladimir Zagorec prima 9298 kuna.

Bivši predsjednik Stipe Mesić umirovio je, između ostalih, u vrijeme svoga mandata, i domaćicu iz državničkog aviona - Lidiju Kovačićek Pihač - koja je tad imala 46 godina i imala je čin natporučnice. Ona ima mirovinu od 6697 kuna.

Franjo Tuđman je rekorder po broju umirovljenja, a slijedi Stjepan Mesić. Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović su imali po dva. A Vlatko Pavletić i Zlatko Tomčić, koji su nakon Tuđmanove smrti imali predsjedničku lentu, umirovili su 20 ljudi u dva i pol mjeseca.

Komentara 99

RZ
Rocky.Zg
22:22 30.11.2019.

Zašto su vojni svećenici dobili povlaštenu mirovinu od Kolinde ? Pa jel to normalno ? A umirovljenici koji su stvarno radili i odradili cijeli radni vijek kopaju po kontejnerima. Odvratno i od plavuše i od svećenika.

RO
romobil
00:43 01.12.2019.

Zemlja dembelija za prodavače magle...ostali neka se pakuju za Irsku i Njemačku...

Avatar Ronin
Ronin
23:35 30.11.2019.

Vladimir Zagorec prima 9298 kuna?? I čemu onda čuđenje kada predsjednica pjeva na rođendanskoj zabavi višestrukom USKOKovom optuženiku. Slučajna država koja je nastala na temeljima pljačke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije