Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG IMENOVANJA

Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak protiv zamjenika splitskog gradonačelnika Antonija Kuzmanića

Split: Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika, i suradnici održali konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
03.06.2022.
u 14:39

U slučaju bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića pokrenut je postupak s obzirom da je trgovačko društvo "Titan Commerce" u vlasništvu članova njegove obitelji poslovalo sa dva trgovačka društva u vlasništvu grada Petrinje

Povjerenstvo za sukob interesa odlučilo je  u petak da neće pokrenuti postupak protiv splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, ali hoće protiv njegova zamjenika Antonija Kuzmanića jer je on potpisnik zaključka o imenovanjima bez prethodnog prijedloga predstavničkog tijela. 

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković pojasnila je kako je prijedlog o imenovanjima umjesto od predstavničkog tijela, odnosno splitskog Gradskog vijeća, došlo od (izvršne vlasti) grada, to nikada nije došlo na dnevni red i nikada nije ostvareno na  Gradskom vijeću.

Dakle, imenovane su osobe u nadzorne odbore bez odlučivanja predstavničkog tijela, a imenovao ih je zamjenik gradonačelnika Kuzmanić.

Stoga je protiv njega pokrenut postupak, sukladno članku 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, zbog imenovanja koje je proveo, a bez prethodnog prijedloga predstavničkog tijela, pojasnila je.

U slučaju bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića pokrenut je postupak s obzirom da je trgovačko društvo "Titan Commerce" u vlasništvu članova njegove obitelji poslovalo sa dva trgovačka društva u vlasništvu grada Petrinje, a on je bio u njihovoj skupštini.

Naime, tvrtka "Titan Commerce" poslovala je s gradskom tvrtkom "Privreda" iz čega proizlazi mogućnost da je došlo do zloporabe poslovnih ovlasti pa je stoga predloženo pokretanje postupka.

Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postuka protiv  župana Zadarske županije Božidara Longina zbog sumnje u povredu članka 27. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, odnosno nepotpunost podataka navedenih u imovinskoj kartici u odnosu na podatke dobivene od drugih državnih tijela.

Radi se o nekretninama, odnosno dvama stanovima koji se vode na njegovu suprugu, kao i na neprijavljene prihode ostvarene iznajmljvanjem.   

Vezano uz slučaj intendantice zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Dubravke Vrgoč, Novaković je rekla kako nema nikakvog privatnog interesa da bi Povjerenstvo moglo o tome odlučivati. Radi se o situaciji u kojoj nema osobe povezane s njome ni na koji način i zbog toga je odlučeno da se postupak ne pokrene, dodala je.

Povjerenstvo je također odlučilo ne pokrenuti  postupak protiv ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 1. siječnja 2021. Matilde Copić vezano uz dodjelu potpore jednom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG), a na koju, kako je utvrđeno, nije imala utjecaj.

>> VIDEO Snažna tuča poharala kontinentalnu Hrvatsku, objavljene fotografije posljedica: 'Situacija je katastrofalna'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije