Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob interesa

Povjerenstvo odlučuje u dva predmeta protiv Andreja Plenkovića

Šibenik: Premijer Andrej Plenković i ostali na Danima regionalnog razvoja i fondova EU
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
07.10.2019.
u 18:32

Iako je Povjerenstvo ranije zaključilo da nije bilo sukoba interesa jer se kao premijer nije mogao izuzeti iz njegova imenovanja, odlučit će se je li Plenković prekršio zakon time što nije javno iznio da mu je Pokaz kum

Unatoč zastoju u slučajevima Lex Agrokor i Helsinki, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovoga će se tjedna ponovo baviti premijerom Andrejem Plenkovićem.

Ekipa Nataše Novaković u petak bi trebala donijeti odluku je li premijer prekršio zakonska načela djelovanja dužnosnika kod imenovanja Igora Pokaza za veleposlanika u Londonu. Iako je Povjerenstvo ranije zaključilo da nije bilo sukoba interesa jer se kao premijer nije mogao izuzeti iz njegova imenovanja, odlučit će se je li Plenković prekršio zakon time što nije javno iznio da mu je Pokaz kum.

Na sjednici u petak razmatrat će se i prijava protiv Plenkovića zbog zapošljavanja njegova šogora Ivana Maslaća na mjesto direktora komercijalnih poslova u Zračnoj luci Dubrovnik. 

>> Pogledajte i ovaj video: GLAS - Oko ulaska u Schengen možemo očekivati packu onih kojima se Plenković htio dopasti

Komentara 10

PR
prajdali100
19:29 07.10.2019.

Zabranjeno mi je komentirati lik i djelo ove Novaković.

Avatar zajutrak
zajutrak
22:22 07.10.2019.

Drugarica Novaković je ist akao i Dalija .., samo je ova još više lijevo :)

RI
rimac444
22:40 07.10.2019.

Drugarica novaković je komunjarski kadar, kao što su komunjarski kadrovi vodeći u institucijama kao DORH, HNB, HRT, HND... da ne govorimo o raznim gongovima, a navodno na vlasti je HDZ. S ovi relikti zločinačkog komunizma opstali jer nismo proveli lustraciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije