Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
112. sjednica

Povjerenstvo za sukob interesa: Na dnevnom redu izuzeće predsjednice Nataše Novaković

Nataša Novaković
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
22.01.2021.
u 12:19

Na dnevnom je redu i nekoliko odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka vezanog uz Olega Butkovića, Ivana Anušića i Ivana Čehoka

U tijeku je 112. sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Na dnevnom redu sjednice je, između ostalog, postupanje vezano uz zahtjev premijera Andreja Plenkovića za izuzećem predsjednice povjerenstva Nataše Novaković u jednom predmetu i nekoliko odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka vezanog uz Olega Butkovića, Ivana Anušića i Ivana Čehoka.

Zamjenik predsjednice Davorin Ivanjek potvrdio je kako Povjerenstvo ima kvorum za izuzimanjem predsjednice. Smatra kako je potrebno nabaviti dodatnu dokumentaciju te poslušati očitovanje predsjednice Novaković. 

"Smatram da postupak mora biti maksimalno transparentan i da Povjerenstvo tu mora pokazati maksimalnu objektivnost prilikom donošenja odluke", rekao je. 

Premijer Andrej Plenković podnio je zahtjev za izuzeće predsjednice Povjerenstva vezano uz postupanja Vlade u vezi s Agrokorom. Polazi od činjenice za je bila zaposlena u HUP-u kojoj je predsjednik bio Ivica Todorić. Zahtjeve su podnijeli i Martina Dalić te Andrija Mikulić

Uskoro opširnije...

Komentara 1

TA
Talleyard
17:01 22.01.2021.

Ova si priprema teren da i ona dobije mjesto narikače u saboru kao njena prethodnica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije