Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrhtavanje tla

Potres zatresao Slavonski Brod! Neke škole evakuirale učenike s nastave

Potres u Slavonskom Brodu
Foto: CSEM
1/2
07.06.2018.
u 09:53

– Prvo se čula glasna buka, a potom je uslijedilo podrhtavanje. Namještaj se tresao kao i cijela kuća. Nije dugo trajalo – posvjedočio je na stranicama EMSC-a jedan korisnik iz Levanjske Varoši.

Potres magnitude 3,8 stupnja po Richteru jutros oko 8.45 sati zatresao je Slavonski Brod, priopćila je Seizmološka služba Republike Hrvatske te dodala kako je intenzitet u epicentru V. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Epicentar je bio petnaestak kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda na dubini od dva kilometra. 

Uz ovo jače podrhtavanje tla, koje je osjetila većina građana, zabilježeno je i jedno znatno slabije, piše SBplus te dodaje da je dio škola evakuirao učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada.

Gradska uprava Slavonskog Broda priopćila je da su se predstavnici Grada uputili odmah u osnovne gradske škole i dječje vrtiće kako bi se uvjerili u sigurnost najmlađih.

– Prema informacijama koje smo dobili, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta. Građani će biti obaviješteni u vezi s potresom s novim informacijama javno putem internetske stranice, društvenih mreža i drugih medija – piše uz ostalo.

Foto: emsc-csem.org

Zasad nema dojava o ozlijeđenima i štetama.

– Prvo se čula glasna buka, a potom je uslijedilo podrhtavanje. Namještaj se tresao kao i cijela kuća. Nije dugo trajalo – komentirao je na stranicama EMSC-a jedan korisnik iz Levanjske Varoši

 Županijska uprava Brodsko-posavska na svojoj Facebook stranici građane je pozvala na oprez.

– Građane pozivamo na oprez, a o svim informacijama koje budu pristizale, pa tako i o eventualnom postupanju, Brodsko-posavska županija izvještavat će javnost – piše na njihovoj stranici.

 

SBplus dodao je i kako je najrazorniji potres koji je zahvatio ovo područje bio snage 5,6 stupnjeva prema Richteru, a dogodio se 13. travnja 1964. godine. U tadašnjem potresu potpuno je uništeno 2170 kuća, a oštećeno je još oko osam tisuća objekata.

Ključne riječi

Komentara 53

LA
laki13
09:35 07.06.2018.

Tko je stavio tu zvijezdu na Brod nab.... ga

ZV
ZvoneLu
09:50 07.06.2018.

Crvena zvijezda je standardno označavanje epicentra od strane EMSCa, Večernji je samo preuzeo sliku od njih, što i piše ispod slika. https://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=672995#map

MU
mulag
09:42 07.06.2018.

jbg brdsko podrucje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije