Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVLJENA SAMA

Potpisali ugovor sa staricom (87) pa joj uzeli imovinu: 'Ne brinu o meni, a ja i račune plaćam'

Ilustracija stambeni kredit
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
03.03.2023.
u 12:12

Ubrzo nakon što 87-godišnja Nataša Pereš potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju i time prenijela svoju imovinu na ljude za koje je mislila da su joj prijatelji, ostala je sama

Rekao je da mogu biti sretna što sam žensko jer bi mi inače polomio kosti, ispričala je 87-godišnja Nataša Papeš koja je, u nadi da će i dalje imati nekoga tko će skrbiti o njoj, potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju s ljudima za koje je mislila da može garantirati. Ubrzo nakon što je ugovor potpisan i time presenena njena imovina na njih, starica je ostala sama. 

- U početku se brinula za mene što se tiče kuhanja, ja sam išla k njima na ručak. Prvu godinu bilo je tako - ispričala je Nataša za Provjereno Nove TV, no brzo nakon toga situacija se promijenila. Novi vlasnici odmah su se upisali u zemljišne knjige, no račune ostavili na ime starice, tako da ih ona i dalje plaća. Pokušala je i raskinuti potpisani ugovor, no to i dalje nije uspjela napraviti. 

- Sve režije, komunalno, sve naknade – sve je na moje ime. I ja sve to plaćam otpočetka. Sve do sada - pojasnila je. No, ona nije sama - isto je doživio i Pero Štrbak koji je 28 godina živio u izvanbračnoj zajednici sa Šteficom, a koja je još 2005. godien potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju s jednom od svojih kćeri.

- Da je ona poštovala ugovor, ja ništa protiv toga ne bih imao. Međutim, niti je vodila brigu o higijeni, niti je vodila brigu o zdravstvenim potrebama, niti je vodila brigu o prehrani - ispričao je, a dvije godine nakon potpisivanja ugovora, Štefica se jako razboljela. - Ostala je živa, ali nepokretna. Onda više nije mogla ni žlicu držati, a kamoli nešto drugo. Bila je slijepa, teško je komunicirala, a poslije je prestala i s komunikacijom - dodao je Pero. 

U čak sedam godina njena kćer je nije posjetila, unatoč ugovoru o doživotnom uzdržavanju. Prije sedam godina Štefica je pokušala i raskinuti ugovor, no preminula je mjesec dana kada je trebala biti izrečena presuda u prosincu prošle godine. Odmah nakon majčine smrti, kćer se upisala u zemljišne knjige kao vlasnica stana, a Pero je sada u velikom strahu da bi mogao završiti na ulici.

>> VIDEO HAK poslao upozorenje vozačima: Meteorolozi otkrili što nas čeka u idućim danima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije