Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužno vijeće

Štetić osuđen na 11 mjeseci zatvora, postupak protiv Klemma 
i Valenta razdvojen

Josip Klemm
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.10.2015.
u 21:56

Njihovi suoptuženici Radovan Štetić, Hrvoje Zorovac, Tomislav Matanić i Silvio Golubovac priznali su krivnju te su na temelju nagodbi s tužiteljstvom osuđeni.

Optužnica protiv Josipa Klemma, optuženog da je iz svoje tvrtke Klemm security izvukao tri milijuna kuna te utajio 593.000 kuna poreza,  danas nije potvrđena na zagrebačkom Županijskom sudu jer je postupak u odnosu na njega i Leonarda Valenta razdvojen.

Naime, njihovi suoptuženici Radovan Štetić, Hrvoje Zorovac, Tomislav Matanić i Silvio Golubovac priznali su krivnju te su na temelju nagodbi s tužiteljstvom osuđeni. Zbog toga je postupak u odnosu na Klemma i Valenta razdvojen, a o pravomoćnosti optužnice odlučivat će se za desetak dana.

Štetić, koji je trenutačno u pritvoru zbog drugih djela, osuđen je na 11 mjeseci zatvora, dok je Silvio Golubovac osuđen na 10 mjeseci zatvora. Matanić i Zorovac osuđeni su na uvjetne kazne od po 11 mjeseci svaki, s tim da je Mataniću rok kušnje četiri, a Zorovcu pet godina.

Klemm je zbog ovih optužbi bio uhićen u travnju 2014., a na ispitivanju pred tužiteljstvom priznao je krivnju. 

>>Klemm: Kriv sam, no nisam htio oštetiti proračun

>>Klemma terete da je iz tvrtke izvukao oko tri milijuna kuna te utajio oko 600.000 kn poreza

Komentara 22

DA
Djeca_Arbata
22:41 02.10.2015.

Klemm pravi dečko...Joža sljedeći puta kad se sretnemo idemo na cugu i ćevape...pravi dečko...takvi su naši dečki, a ne kojekakvi đabalaroši koji ni sami ne znaju ni tko su ni otkud su se pojavili ovdje..,a zapovjedali bi i naređivali...nikada to neće biti tako...

GU
gustirna
22:07 02.10.2015.

Sve da je ovo i istina ovi bi morali sto godina krasti od poreza da bi dostigli udbasa pavica kojeg udba ne sudi.....

Avatar tnin
tnin
11:16 03.10.2015.

Čovjek se u ratu borio za Hrvatsku, nakon rata primio se posla i postao poduzetnik. Zato je kriv i treba mu smjestiti, upravo tako razmišljaju oni koji se nisu borili za Hrvatsku i nikada nisu ništa radili. Ovo je sramotata i to je sve što mogu reći !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije