Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragovoljci i vetera

Posjet Borisa Tadića Krnjaku farsa je u prilog srpskim interesima

josipovic_PXL_kar_101104_13
PIXSELL
23.11.2010.
u 08:29

Udruge očekuju da će predsjednici Josipović i Tadić odati počast poginulim braniteljima i svim stradalim u Domovinskom ratu, a to nije najavljeno u protokolu

Najavljeni posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Krnjaku farsa je koja ide u prilog srpskim interesima. Cilj je izjednačiti agresora i žrtve – stoji kaže se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Karlovačke županije, Udruge naseljenih Hrvata Karlovca “Hrvatsko srce”, Udruge izbjeglih Hrvata iz sjeverozapadne Bosne iz Vojnića i Udruge naseljenih Hrvata Vojnić.

Hrvatski i srbijanski predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić najavili su posjet Krnjaku za četvrtak. Udruge ističu da se zalažu za suživot Hrvata i Srba. Ipak očekuju da će predsjednici odati počast poginulim braniteljima i svim stradalima u Domovinskom ratu, te Tadićevu pomoć u pronalaženju nestalih. Javna Tadićeva isprika doprinijela bi boljem suživotu, tvrde udruge.

Komentara 21

CR
crocro
09:07 23.11.2010.

Pa opće je poznata stvar da gosp. Tadić želi izjednačiti krivnju za rat i ratne posljedice, premda su oni nametnuli taj rat i oni su ti koji su ušli na teritorij Hrvatske i u Hrvatskoj ubijali, palili i uništavali uz pomoć paravojnih postrojbi iz Srbijei domaćih pomagača iz Hrvatske, kojima Hrvatska nije u srcu. A gosp. Josipović polako podliježe nametanju takve teze, umjesto da popu kaže pop, a bobu bob. U ovakvoj situaciji polako se može zaključiti da Tadić igra dominantnu ulogu, da je on subjekt, a naš predsjednik objekt koji sudjeluje u protokolu. Umjesto da je situacija suprotna. Tako će onaj koji dominira kada tad isposlovati da se obustave tužbe za ratne zločine. A kada se u samom početku tome s naše strane nitko ne suprotstavlja, onda će nas oni dovesti do svršenog čina, iz kojega nema povratka. A to se ne smije dogoditi i zato bi preporučio gosp. Josipoviću da čvrsto drži svoj stav i stavi na znanje tko je u igri subjekt.

CR
crocro
09:14 23.11.2010.

Gosp. Josipović ne smije prihvatiti tezu da u ovim pregovrima i razgovorima nitko nije subjekt i da nitko nije objekt, da su to ravnopravne strane s jednakom krivnjom za događaje u ratu i da u ovoj priči nitko ne smije biti pobjednik ali niti gubitnik. Ako tako bude, onda je gosp. Tadić ostvario svoju misiju u Hrvatskoj i upravo će on biti taj koji će postati pobjednik. Pozor. Nema zajedničke krivnje i izjednačavanje žrtve i agresora. Ovo ne smijemo zaboraviti. Nadam se da će gosp., Josipović pravilno postupiti i tražiti pravdu u ime Hrvatske i Hrvatskog naroda, a prije svega u ime onih koji su položili živote za današnju Hrvatsku i koji su ostavili dijelove svoga tijela za Hrvatsku kao i brojnih invalida.

OB
-obrisani-
02:26 24.11.2010.

Ovi gore na slici su ko braće rođena..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije